Nico de Transilvania a lansat albumul concept Interbeing, o nouă inițiativă caritabilă a zălăuancei faimoase în întreaga lume, pentru reîmpădurirea peisajelor degradate.
DJ-ul și producătorul muzical Nico de Transilvania a lansat albumul Interbeing, un proiect multi-media care își propune să aducă în prim plan muzica tradițională, valorile românești și să ajute la reîmpădurirea peisajului montan în care a fost înregistrat.
Nico de Transilvania este numele de scenă al Nicoletei Cărpineanu, o zălăuancă plecată în urmă cu mai bine de 20 de ani în Marea Britanie, unde a reușit să dezvolte o carieră muzicală de succes, devenind un DJ de calibru internaţional. Și-a petrecut o bună parte a copilăriei la Ortelec, în mijlocul naturii, în casa bunicilor, aproape de pădure.
Îndrăgostită fiind de natură, muzica zălăuancei are o însemnată componentă ecologică. Cu o parte din banii strânşi din concerte, prin proiectul “Forests Without Frontiers” (Păduri fără frontiere – n.red.), Nico de Transilvania ajută la reîmpădurirea zonelor montane din România.
Interbeing este un album concept care împletește înregistrări ale artiștilor tradiționali din satele transilvănene cu sunetele naturii într-o compoziție electronică, alături de film și fotografie. Înregistrat în Munții Carpați ai României, proiectul este un mix de folk, jazz și electronica ce transportă ascultătorul în alt loc și timp, iar filmul și fotografia istorisesc povești despre localnici, despre legătura lor profundă cu pământul și despre distrugerea devastatoare a mediului lor. De asemenea, artiștii locali au fost compensați și beneficiază de drepturi de autor, iar acesta e doar unul dintre modurile prin care albumul sprijină comunitatea în care a fost creat.
Toate donațiile primite pentru descărcarea albumului în format digital vor fi folosite pentru plantarea de copaci în zonele protejate ale Transilvaniei.
Interbeing este disponibil gratuit pe Youtube și Spotify, dar toate persoanele care donează peste 50 de lei pentru plantarea copacilor vor primi o copie digitală a albumului concept, iar toate câștigurile din urma albumului vor fi dedicate plantării de copaci în Transilvania.
“Organizația Forests Without Frontiers nu își propune doar restaurarea și protejarea naturii, ci și sprijinirea comunităților, conservarea moștenirii muzicale și a tradițiilor noastre pentru a crea un sentiment de mândrie în generația tânără.”, explică Nico de Transilvania.