Andreea Pojar, zalauanca de la MasterChef, a trecut in etapa umatoare a emisiunii concurs de la PROTV fara nici un comentariu rautacios din partea juratilor. Andreea s-a descurcat foarte bine la ambele probe si, ca urmare, juratii nu au cri-ticat-o si nu au luta-o in deradere, ca pe alti concurenti.
Saptamana trecuta s-au constituit doua echipe, echipa rosie si echipa albastra, pentru ca in aceasta saptamana concurentii sa fie supusi la o proba grea in care trebuiau sa lucreze in echipa. Marti, ambele echipe au trebuit sa gateasca doua feluri de mancare si desert pentru 200 de persoane nevoiase si fara adaposturi. Din spatele usilor de la bucataria cantinei unde au fost pusi sa gateasca se auzeau strigate si critici din partea juratilor. Concurentii erau depasiti de situatie. Echipa albastra a ars mazarea, iar echipa rosie nu a gatit bine gordon bleu. Desi cativa concurenti din echipa rosie, din care facea parte si Andreea, faceau greseli cu nemiluita, aceasta nu a fost acuzata de nimic de catre cei trei jurati, pentru ca si-a facut bine treaba. Dupa ce au servit preparatele celor 200 de persoane, care au votat fiecare echipa in functie de gustul si de aspectul farfuriei, echipa rosie a primit o veste buna si anume ca ei au fost mai apreciati si au primit cele mai multe voturi. Ca urmare, au castigat proba. La a doua proba, care reprezenta proba sub presiune, concurentii au trebuit sa gateasca un desert dupa o reteta a unei cunoscute romance ce a reprezentat Romania la „World Chocolate Masters”. Reteta Andei Calinici presupunea foarte multe ingrediente si era foarte greu pentru concurenti sa retina fiecare ingredient. Dar nici in aceasta proba, care a dus la eliminari, Andreea nu s-a impotmolit. Desertul Andreei a fost gustat chiar de specialista in preparate de cofetarie, care i-a spus ca „este foarte gustos”, fara nici un alt comentariu. La final zalauanca a fost chemata in fata si chef Scarlatescu i-a spus: „Andreea, mergi sus”, adica a trebuit sa urce la balcon, unde se aflau restul concurentilor care au mers mai departe.
Andreea Pojar a fost intervievata de ProTV
Succesul Andreei Pojar a fost recunoscut de cei de la ProTV, care au intervievat-o pe zalauanca cu privire la specialitatile de cofetarie pe care le gateste, pentru a afla daca mai exista si alte retete cu care s-ar putea mandri. Andreea a spus in interviu ca pe langa pavlova cu crema de vanilie si zmeura, face si un sufleu de ciocolata foarte gustos. In interviu, Andreea a mai spus ca singurul lucru pe care nu l-ar gati si pe care nu l-ar gusta niciodata este Balut, embrion de rata, care se fierbe si se serveste in coaja cu diverse condimente sau sosuri, traditional in diverse parti din Asia.
Interviul poate fi vizionat pe www.stirileprotv.ro, unde mai puteti gasi deasemenea reteta la sufleul de ciocolata si la pavlova cu crema de vanilie si zmeura, reteta care i-a adus succes in prima emisiune din sezonul doi de la MasterChef.