Datorita anti-oxidantului resveratrol, bautura imbunatateste circulatia sangelui si mareste randamentul creierului. Un grup de cercetatori de la Universitatea Northumbria, Marea Britanie, sustine ca vinul imbunatateste circulatia sangelui si mareste performantele creierului. Oamenii de stiinta precizeaza ca acest antioxidant se mai gaseste in struguri, afine, coacaze si arahide. Efectele pozitive ale bauturii au fost evidentiate in numeroase randuri. Astfel, numeroase studii au demonstrat ca vinul rosu poate reduce incidenta bolii coronariene. Potrivit specialistilor, fiind un puternic antioxidant, resveratrolul inhiba peroxidarea lipidelor cu densitate joasa (LDL), previne efectul toxic al LDL-ului oxidat si protejeaza celulele. Persoanele care consuma cantitati mode-rate de alcool, inclusiv vin rosu, au un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare. Cu toate acestea, medicii nu recomanda alcoolul in scopul protectiei inimii, deoarece acesta creeaza dependenta, iar riscurile consumului exagerat depasesc beneficiile.