Vestea ca din 2014 chinezii vor sa cumpere animale din Romania ii bucura pe fermierii nostri. Pacat ca n-au cum sa faca fata comenzilor. Daca ar fi sa ne luam dupa asiatici am ramane fara un gram de carne pe piata. In primavara va pleca spre China primul transport. Este vorba de 8.000 de exemplare de bovine din rasa baltata romaneasca. Strainii vor sa cumpere de la noi 500.000 de vite, 15 milioane de oi si 10 milioane de porci. Cifrele sunt imposibil de atins. In fermele noastre sunt deocamdata doar 3 milioane de porci. In Salaj, numarul suinelor a scazut sub jumatate. Conform unui raport al Institutiei Prefectului, in 1989 in judetul nostru existau 123.000 de guitatori. In anul 2013 numarul acestora a ajuns la 58.000. Asadar, fratilor chinezi, cautati alte surse de carne pentru mesele voastre. In Romania, cu toata bunavointa, ospitalitatea si promisiunile mai marilor zilei nu aveti nici o sansa sa va desfatati cu proteine animale de la poale de Carpati.
Vine vremea porcilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...