Daca n-au putut sa ne ia Transilvania, acum vor sa o cumpere. Dupa cum se stie, la solicitarea atotdictatoarei UE, Guvernul a dat permisiunea strainilor din Comunitatea europeana sa cumpere pamant in tara noastra. Maghiarii au venit deja cu o oferta pentru proprietarii de terenuri din Transilvania. Szabo Jozsef Andor, atasatul pe probleme de agricultura al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, a declarat ca statul maghiar vrea sa cumpere terenuri in Transilvania si le ofera proprietarilor o renta viagera pe toata perioada vietii, precum si posibilitatea de a folosi terenul. Autoritatile romane n-au ce sa faca. Intrebat fiind ce va face statul maghiar cu o mica parcela de teren, oficialul maghiar a declarat ca il vor da spre folosire unui tanar fermier care doreste sa-l valorifice. Interesanta viziune, de dragul orgoliului. Nu cred in sovinism in cazul romanilor si maghiarilor din Transilvania. Oamenii de rand au alte probleme existentiale decat sa se gandeasca de ce natie este cel care ii acorda prioritate la intersectie, sau cel care ridica un ambalaj de pe jos si-l arunca la cosul de gunoi. Corectitudinea, buna organizare, bunul simt se vad prin fapte, indiferent de limba vorbita.
Dar pentru ce ar investi un stat in ceva, orice, daca nu ar avea un castig? Si ce castig poate avea statul maghiar daca cumpara pamant in Transilvania si nu-l foloseste, iar cel care il valorifica plateste taxe statului roman? Poate doar pentru orgolii. De ce le e este ungurilor atat de drag pamantul transilvan, de vor sa-l cumpere bucata cu bucata?
Daca tot e obligat sa lase strainii sa cumpere pamant la noi, cred ca statul ar trebui sa intervina putin in ce priveste cine poate sa cumpere terenuri. Oamenii sunt prea saraci ca sa poata sa refuze un venit sigur, care practic nu-i obliga la nimic, nici macar sa renunte la bun. Sa nu uitam ca pentru pamantul asta aumurit inaintasii nostri si de 20 de ani se judeca frati intre ei si parinti cu copii. Si acum il dam strainilor?
Vindem Transilvania?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...