Ce face tânărul politician român, marea speranţă pentru redresarea societăţii? Îşi caută pe net drăguţă. Cam atât a prins el de la seniorii care l-au iniţiat în politică. Nu-i tare important că asta se întâmplă în partidul născut sub fusta Elenei Udrea. Nici că se întâmplă la Giurgiu, unde junele lider de partid era convins că noua lui postură e de natură să-i găsească degrabă o iubită care să lucreze în justiţie, să fie atrăgătoare şi inteligentă. N-a zis nimic de zestre, dar se subînţelege. Dacă tineri cu asemenea ambiţii îşi fac loc în fruntea partidelor politice… viitorul naţiunii este pecetluit. El, săracul, om fără experienţă, nu-i atât de vinovat, cum spuneam, cât sunt cei care l-au iniţiat. Politicienilor le este greu să-şi schimbe obiceiurile, considerând că partidul este un fel de proprietate a lor. Aşa se face că, în partidul din care fac parte, unii consideră că pot tăia şi spânzura, stop_coloana că pot, în numele aceleiaşi formaţiuni, să-şi ridice singuri statui, să beneficieze de câte şi mai câte, şi-asta, deoarece, zic ei, partidul le este a doua casă! Asta au transmis tinerilor, care iau la rândul lor partidul drept o altă pagină a vieţii lor pentru socializare. Seriozitatea şi credibilitatea – cerinţe obligatorii în politică – nu mai au cum să fie recuperate din apa Sâmbetei!În aceste condiţii, e de cântărit ce pot face candidaţii pentru o comunitate, dacă înainte de convocarea alegătorilor la urne, unii dintre ei, de dragul de a se da în stambă, dau în… mintea copiilor.
Viitor politic chipeş ţara noastră are
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...