Cu o intarziere de cateva luni, modelul regulamentului de condominiu, obligatoriu pentru toate blocurile de locuinte a fost oficializat, in februarie. Elaborat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), documentul trebuie respectat de asociatiile de proprietari.
In plus, Legea nr. 196/2018 privind asociatiile de proprietari prevede ca proprietarii sunt obligati sa aprobe un regulament al condominiului pana la 28 septembrie 2019, adica in 12 luni de cand a intrat in vigoare noua lege a asociatiilor.
Vechea lege nu impunea adoptarea unui regulament de bloc, insa nici nu interzicea existenta unuia. Noua lege il impune insa proprietarilor din condominii, dandu-le ca model acest document publicat recent in Monitorul Oficial. Cei care aveau astfel de regulamente si pana acum trebuie, asadar, sa se raporteze la modelul oficial de regulament.
Acest document care contine reguli de ordine interioara ce li se aplica tuturor celor care locuiesc intr-un bloc (inclusiv chiriasilor) trebuie sa fie initiat de catre presedintele asociatiei sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari, conform legii asociatiilor.
El trebuie apoi dezbatut si adoptat in adunarea generala a asociatiei de proprietari cu acordul majoritatii proprietarilor din condominiu si este adus apoi la cunostinta, prin afisare la avizier sau prin inmanarea unei copii conforme a acestuia, tuturor proprietarilor, in termen de sapte zile de la adoptare, potrivit aceleiasi legi.
Viata la bloc. Noi reguli impuse asociatiilor de proprietari
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...