La începutul acestei săptămâni, Parchetul General a anunţat că ia în calcul redeschiderea dosarului Revoluţiei. Asta l-a pus pe jar pe Ion Iliescu, care se opune cu îndârjire redeschiderii, motivând că “faptele sunt de domeniul istoriei, iar ce era de judecat s-a judecat”. Oare? Încet-încet, însă, românii capătă curaj şi cer să se facă dreptate, nu doar pentru fărădelegile de azi, ci şi pentru cele săvârşite la Revoluţie, unde au murit oameni. Dacă cei vinovaţi pentru corupţie sunt la închisoare (atâţia câţi sunt), cei vinovaţi pentru crime de ce nu sunt judecaţi?, se întreabă societatea civilă. Ion Iliescu, de exemplu, ar trebui să dea socoteală pentru evenimentele sângeroase din decembrie 1989, pentru înăbuşirea “Pieţei Universităţii” şi instigarea la violenţă a minerilor (celebrele mineriade). stop_coloana Ion Iliescu, părintele spiritual al social-democraţiei din România, a ţinut ţara timp de un deceniu, în negura unei tranziţii sălbatice de la comunism la un capitalism de tip mafiot.
Ceea ce a semănat Iliescu în anii ’90 culegem acum: un pseudostat de drept corupt. Abia după ce Iliescu va fi judecat de o instanţă şi, eventual, condamnat, ne vom primeni ca naţiune, ne vom lepăda de urăciuni şi vom privi cu speranţă spre viitor. Acesta ar trebui să fie finalul Revoluţiei.
Variante pentru finalul Revoluţiei
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...