Calitatea aerului respirat de salajeni in primele doua luni ale acestui an s-a incadrat in limitele prevazute de lege, exceptie facand localitatea Sarmasag, unde, in zona District Ape, s-au inregistrat luna trecuta depasiri la pulberi sedimentabile. Datele provin din Raportul privind starea mediului, elaborat de Agentia pentru Protectia Mediului Salaj. Conform raportului mentionat, monitorizarea calitatii aerului din judet se realizeaza prin prelevarea de probe din 23 de puncte, amplasate in sapte localitati, plus informatiile furnizate de statia industriala mobila montata in curtea Statiei Meteo din Zalau.
In privinta calitatii apelor din judet, raportul evidentiaza, si de aceasta data, problemele de pe Valea Zalaului, aval de municipiu, cauzate, pe de-o parte, de canalizarea deficitara din oras, iar pe de alta parte, si de tratarea uneori deficitara a apei uzate in Statia de epurare Zalau (spre exemplu, in februarie, indicatorul azot total a depasit de doua ori concentratia avizata). In afara Vaii Zalaului, care are o calitate apreciata ca „slaba”, restul cursurilor de apa monitorizate au apa „buna” sau „foarte buna”.
Nivelul de zgomot ramane, si de aceasta data, un aspect problematic, inregistrandu-se frecvente depasiri ale limitei maxime admise, in special in zonele cu trafic intens. Cele mai zgomotoase zone din judet sunt, potrivit raportului APM, in Zalau, mai exact intersectiile de la Astralis si Silvania.
Valea Zalaului, cea mai poluata
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...