Suntem in pragul unei crize alimentare, iar asta se datorează in mare parte creşterii preţurilor pe plan mondial. Producătorii avertizează că trebuie să luăm măsuri rapid pentru că in doi ani am putea vedea adevărata faţă a crizei alimentare. Criza alimentară a inceput deja la nivel global. Un singur an mai slab pentru producţia de grau din China dublează preţul. Alianţa Confederaţiilor Patronale din Romania (ACPR) propune acordarea tichetelor de masă şi pentru bugetari, creşterea valorii tichetelor de la nouă la 12 lei şi reducerea TVA pană la cinci la sută pentru produsele alimentare. Doar reducerea TVA-ului la grau ar putea aduce la bugetul statului două miliarde de euro pe an, fiindcă in prezent 80 la sută din producţia de grau nu este fiscalizată. Statul insă preferă lucrurile sigure. De ce să se bazeze că scăderea TVA la cinci la sută va micşora numărul celor care preferă evaziunea, cand are un buget sigur luat direct din buzunarele romanilor. Statul nu consideră că cele 70 de procente din totalul alimentelor consumate de romani din import sunt un motiv de ingrijorare. Pro-babil că am putea la fel de bine să nu producem nimic, să aducem totul din import şi tot n-am fi in pragul crizei alimentare. Cat despre modul in care este susţinută producţia internă este suficient să constatăm că ajungem in unele cazuri să importăm produse romaneşti ambalate in străinătate, desigur la un preţ „european”. Zilele acestea insă se discută doar de reorganizarea administrativă. Foamea n-a omorat incă pe nimeni. Găsirea unor soluţii pentru evitarea crizei alimentare nu este o prioritate.
Urmează criza alimentară, dar cui ii pasă?
Articole
Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...Elevul Roland Petrean și profesorul său, Florin Morar, premiați de ministrul Educației
Roland Petrean, elevul de la CNS Zalău care ne face cinste cu fiecare participare a sa la competiții naționale și internaționale de informatică, a fost premiat de ministrul Educației, Ligia Deca, pentru rezultatele sale excepționale. Alături de Roland Petrean, a fost premiat și profesorul Florin Morar, cel care îl pregătește, îl susține și îl îndrumă. Recompensată a fost și unitatea de învățământ pe care o reprezintă, Colegiul Național „Silvania” Zalău. Ministerul Educației a organizat marți, 17 decembrie,…
Mai mult...