Peste o treime dintre copiii din Romania traiesc in locuinte a caror toaleta este in curte. Unul din cinci copii care nu are WC in casa nu se spala pe maini dupa ce foloseste toaleta arata un raport World Vision Romania.
Mai mult de 30% dintre copiii romani traiesc in locuinte fara toaleta in interior, media Uniunii Europene fiind de sub 3 procente, conform Raportului de cercetare "Bunastarea copilului din mediul rural", realizat in 2018 de Fundatia World Vision Romania.
Totodata, un raport al Ministerului Educatiei si Cercetarii arata ca, in urma cu trei ani, peste 2.200 de scoli aveau grupurile sanitare in curte, fara apa curenta si fara canalizare, iar in 2018 functionau cu grupuri sanitare neconforme aproape 1500 de scoli si gradinite. Cifra a scazut putin anul trecut si a ajuns pana aproape de 1200.
Mihaela Nabar, director executiv World Vision Romania, atrage atentia ca lipsa accesului la produse pentru igiena si a educatiei pentru sanatate sunt probleme cu care tara noastra se confrunta de foarte multa vreme, desi subiectul a intrat in atentia publica odata cu cazurile de coronavirus.
"Atragem inca o data atentia asupra nevoii de educatie pentru sanatate pe termen lung in Romania, o tara in care multe scoli din mediul rural nu au, in continuare, apa curenta si toalete in incinta. In si mai multe scoli si gradinite, sapunul este inexistent, iar situatia se perpetueaza in gospodariile acestor copii, care nu au resursele financiare pentru a cumpara produse de baza cum ar fi sapunul. Igiena precara este o sursa continua de imbolnaviri in comunitatile defavorizate."
Obiectivul de dezvoltare durabila numarul 6 de pe agenda 2030 a Organizatiei Natiunilor Unite este de a garanta ca pana in 2030 toti oamenii vor avea acces la toalete si canalizare. "In acest moment, Romania este departe de indeplinirea acestui obiectiv", potrivit precizarilor World Vision Romania.
Unul din trei copii romani traieste intr-o locuinta cu WC in curte. Studiu
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...