Binefacatorul a fost impresionat de drama si conditiile in care traia
rn
In luna octombrie a anului trecut, Remus, un tanar din satul Ratin, judetul Salaj, a postat pe facebook imagini cu saracia lucie in care se zbatea o familie de romi din satul sau.
rn
Imaginile, in special cele in care copiii apareau desculti, l-au emotionat foarte tare pe un roman „cu inima de aur”, stabilit la Bruxelles.
rn
Marius Tudor, despre el este vorba, a facut „o magie de Craciun” si copiii familiei din Ratin nu vor mai sta afara desculti si vor avea un acoperis decent deasupra capului. Ce a facut el ar putea sa faca oricine… e interesat de soarta celor aflati in nevoi si suferinta. Simplu: a cumparat „o casa tip container” din Oradea, gata mobilata si utilata.
rn
Cu sprijinul primarului din comuna Crasna, lucrurile au decurs in conditii normale, acesta implicandu-se ca noua casa a familiei Kovacs sa poata fi amplasata pe locul stabilit.
rn
Vazand pozele postate, Marius Tudor i-a scris lui Remus si i-a spus ca vrea sa ajute familia si copiii din foto. Astfel, pe data de 13 decembrie a ajuns personal in localitatea Ratin. A intalnit familia si le-a promis ca le va oferi un adapost mai bun.
rn
Deoarece vremea a fost potrivnica si nu a permis constructia unei case „de la zero” asa cum ar fi dorit, Marius a apelat la o contructie modulara – tip container, care la interior arata ca o casa normala.
rn
Marius provine dintr-o familie instarita de intelectuali
si lucreaza la Bruxelles, la Parlamentul European
rn
„Am gasit un constructor in Oradea. Preda Adrian se numeste. Un om cu suflet mare, care auzind despre gestul nobil pe care vreau sa il fac a scazut pretul constructiei cu 20% si mi-a asigurat si transportul din Oradea pana in Ratin. Desi ne doream sa oferim o casuta noua pana de sarbatori familiei, timpul nu ne-a permis. Cu toate acestea, Dumnezeu ne-a ajutat si casuta a fost gata pe data de 3 ianuarie.
rn
Pe 4 ianuarie, in drumul meu catre Bruxelles, acolo unde muncesc, impreuna cu sotia Ionela Tudor si cei doi copii ai nostri, Marius si Andrada, m-am oprit in Ratin sa ofer casuta si cheile de la intrare familiei pe care am ajutat-o din inima si cu tot sufletul fara sa cer nimic in schimb.
rn
Ma bucur enorm ca acum cei doi copii au unde invata, pot dormi in caldura si pot merge la scoala astfel incat peste ani sa poata scapa de saracie. Nimic nu este imposibil atunci cand iti iubesti aproapele.
rn
Tatal meu a fost crescut din cersit paaa la varsta de 4 ani. El, tata, m-a invatat ca din tot ce am eu, 30% trebuie sa dau celor care au nevoi.
rn
Tatal meu, Gheorghe Tudor, acum este inginer si un lider rom recunoscut in tara pentru bunatatea si grija pe care o poarta romilor.
rn
Mama, Valerica Tudor, este profesoara de franceza, iar sora mea Rodica, este doctorand si o artista de muzica usoara excelenta.
rn
impreuna cu ei sustinem si un numar considerabil de copii de etnie roma din Ploiesti, din cartierul Mimiu, sa mearga la scoala. Tot ce facem este din resurse financiare proprii. Pe multi dintre copii, in fiecare weekend, parintii mei ii iau la noi acasa pentru doua – trei zile. Fac temele impreuna, le oferim un loc de dormit, baie, mancare si tot ce nu au acasa astfel incat sa ii motivam sa invete din ce in ce mai bine si slava Domnului, rezultatele se vad.
rn
Eu muncesc la Bruxelles, in Parlamentul European, pentru comunitatile de romi din Romania si din Europa. imi pun sufletul si inima in fiecare secunda, minut, ora pe care o petrec muncind pentru romii care au probleme, pentru ca odata si tatal meu a fost la fel dar a fost ajutat, iar azi i se spune „studentul” pentru ca a fost primul student din sat sau „Tudor care a bagat gaze”, pentru ca imediat dupa Facultatea de inginerie in petrol si gaze, a conectat toate casele romilor din sat la reteaua de incalzire, ca multumire pentru ajutorul primit de la oameni atunci cand a avut nevoie. Fiecare dintre noi poate schimba viata cuiva, daca doreste”, mai spune Marius Tudor.
rn
O poveste adevarata, fascinanta si cu multe luari aminte pentru cei care ar putea sa faca la fel ca si el.