Medicul de familie elibera pentru cinci lei adeverinţe medicale elevilor care işi petreceau timpul in craşme şi la jocuri de noroc.
In urma activităţilor desfăşurate săptămana trecută de poliţiştii şimleuani, impreună cu consilieri educativi din cadrul unităţilor de invăţămant, pe raza oraşului Şimleu Silvaniei s-a constatat faptul că mai mulţi elevi lipsesc in mod repetat de la cursuri. „Aceştia au fost găsiţi in localuri publice, unde se consumă băuturi alcoolice şi se practică jocuri de noroc, insă absenţele lor erau motivate pe baza unor adeverinţe medicale”, ne-a declarat agentul principal Maria Cristea.
Din cercetările efetuate rezultă faptul că elevilor, in perioada martie-decembrie 2010, un medic de familie in varstă de 52 ani din Şimleu Silvaniei le-a pretins şi a primit de la aceştia sume de bani cuprinse intre 5 şi 10 lei pentru eliberarea de adeverinţe medicale care să motiveze absenţele de la şcoală. Elevii cărora le-au fost eliberate adeverinţele nu erau inscrişi pe lista de pacienţi a acestui medic, iar adeverinţele erau intocmite in ziua in care elevii se prezentau şi solicitau acest document. Medicul şi cinci elevi sunt cercetaţi sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, fals intelectual şi uz de fals, dosarul fiind declinat ieri la Parchetul de pe langă Tribulalul Sălaj spre soluţionare.
Un medic din Şimleu fabrica adeverinţe pentru elevi contra cost
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...