Fata de anul trecut, cand procentul promovatilor se apropia de 90 la suta, unul din cinci absolventi a ramas anul acesta fara bacalaureat. Au fost insa si doua licee cu promovabilitate de suta la suta: Colegiul National “Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei si Liceul Ortodox Zalau. La CNS Zalau au promovat
98 la suta din absolventi.

Lipsa probelor orale a facut ca promovabilitatea sa fie cu noua la suta mai mica decat anul trecut.
OPT MEDII MAXIME IN ZALAU
Dintre cei 2576 de elevi prezenti la prima sesiune de bacalaureat de anul acesta, peste 79 la suta au fost declarati admisi, potrivit informatiilor primite de la Inspectorul Scolar adjunct, Mirel Matyas. Procentul mai mic fata de anul trecut se explica prin faptul ca, anul acesta, pe absolventi nu i-au mai ajutat probele orale, la care se luau note mai mari si care ridicau media finala. Anul acesta, media finala a constat din media celor trei probe scrise. Chiar daca promovabilitatea a fost mai mica fata de anul trecut, cand a fost de peste 88 la suta, mediile mari au fost mai multe. Au existat noua medii de 10, una la Liceul “Ion Agarbiceanu” Jibou, una la Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai” Zalau si sapte medii de 10 la Colegiul National “Silvania” Zalau. Situatia mediilor maxime este asemanatoare cu cea din anul trecut, cand au fost sase note de zece la CNS Zalau, una la Liceul “Ion Agarbiceanu” Jibou si una la Colegiul National “Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei.
DOUA LICEE CU PROMOVABILITATE DE 100 LA SUTA
Colegiul National “Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei si Liceul Ortodox Zalau sunt liceele cu promovabilitate de suta la suta. La cealalta extrema se situeaza Grupul Scolar Surduc cu o promovabilitate de 15,38 la suta. Chiar daca nu are promovabilitate de suta la suta, avand un elev respins si unul neprezentat, CNS Zalau a inregistrat un procent de 98 la suta de medii peste noua si aproape toate mediile peste opt, una singura fiind sub opt.

PESTE 350 DIN CONTESTATII AU FOST DEPUSE LA ROMANA SI MATEMATICA
In urma afisarii rezultatelor, pana duminica la ora 20.00, au fost depuse 484 de contestatii, numar dublu fata de anul trecut. Cele mai multe au fost la matematica, 183 si la limba romana, 172, potrivit informatiilor primite de la Inspectorul Scolar Adjunct, Mirel Matyas. Contestatii s-au inregistrat si la celelalte materii de la bacalaureat: biologie -31, chimie -25, istorie -23, fizica -22, geografie -19, maghiara -6, filozofie-2 si una la informatica. Rezultatele finale, in urma solutionarii contestatiilor, sunt asteptate pe joi, 8 iulie. Candidatii respinsi la aceasta sesiune se pot inscrie pana vineri la cea de-a doua sesiune de bacalaureat care va avea loc in perioada august- septembrie.