Traian Basescu a devenit președintele PMP-ului inființat de Elena Udrea

imagine-articol0_47618

 

 

 

Congresul Mișcarii Populare l-a ales sâmbata în unanimitate pe Traian Basescu președinte al partidului ale carui baze au fost puse de Elena Udrea. Deputatul Eugen Tomac este președintele executiv al PMP, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu și europarlamentarul Siegfrid Mureșan sunt prim-vice-președinți și Dorel Onaca este secretar general. Moțiunea condusa de Basescu, cu denumirea „România mea”, a devenit programul partidului, iar imnul Mișcarii Populare este: „Iarba verde de acasa sa ma ratacesc prin lume nu ma lasa”.

Traian Basescu s-a înscris în PMP în 9 octombrie, afirmând ca cel mai important motiv pentru revenirea sa în viața politica este apararea mandatelor sale prezidențiale.
El a mai spus ca motivul major al revenirii sale în politica este ca, nemaiputând lasa moștenire un PDL, va lasa o Mișcare Populara.
Traian Basescu și-a exprimat sâmbata speranța ca formațiunea sa ajunga de anul viitor partid de guvernare.
„Urmatorul congres va avea loc dupa alegerile legislative, așa cum scrie în statut, în maxim șase luni, sper sa fie mai devreme. Sper ca la momentul la care se va face urmatorul congres sa fim partid de guvernare (…) Mai sper ca la alegerile locale chiar daca nu vom câștiga foarte mulți primari sa avem rezultate bune la consiliile locale, ceea ce va fi un semnal  ca avem potențialul sa  obținem un rezultat bun la alegerile legislative din toamna anului viitor”,  a declarat Basescu.
Înainte de alegeri, fostul președinte Traian Basescu a declarat ca nu mai vrea nimic pentru sine și ca a decis sa candideze pentru președinția Mișcarii Populare „dupa multe zile de discuții si cu cei care conduceau Mișcarea Populara, dar și cu soția și fiicele”, afirmând ca deorește sa împartașeasca acum altora din experiența sa politica.
Traian Basescu a mai declarat sâmbata ca mare parte a doctoratelor sunt plagiate, aratând ca în cariera sa a primit multe invitații sa aiba titul de stop_coloana doctor,  dar a refuzat pe motiv ca este mândru de titlul sau de capitan de cursa lunga și nu l-ar da pe unul de „doctor plagiat”. „Învațamântul universitar a fost compromis de valul de doctorate. Doctoratele înseamna sa aduci la fiecare teza de dcoctorat o gândire proprie, la noi se pare ca mare parte a doctoratelor sunt plagiate. Asta explica de ce universitațile merg foarte greu catre acea cercetarea aplicata care sa se distribuie în economie, pentru ca se aduna tot felul de cumetri și cumetrii. Unul ajunge profesr cu doctorat plagiat, dupa care ia toți generalii și îi face doctori”, le-a spus Basescu participanților la congres.

El a spus ca furtul intelectual este „o ticaloșie”

„Sistemul de sanatate în România, spitale, în proporție de 90 la suta este organizat ca în vremea lu Stalin. Am facut din medici funcționari publici, este ridicol ca un medic sa fie funcționar public în loc sa aiba contract cu spitalul”, a spus Basescu.
PMP a fost înființat dupa alegerile parlamentare din 2012, în condițiile în care, în martie 2013, președintele Traian Basescu anunța, pe Facebook, ca își ia „adio” de la PD și PDL, precizând ca se va dedica unei noi construcții de dreapta. Anunțul a fost facut dupa ce PDL l-a ales pe Vasile Blaga președinte, în defavoarea Elenei Udrea. Sub coordonarea acesteia, un grup desprins ulterior din PDL a pus bazele PMP. În prezent, PMP are doar patru parlamentari.
Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat sâmbata în legatura cu o posibila viitoare colaborare cu PMP și Traian Basescu ca raspunsul sau este „categoric NU”.