Daca stai bine si socotesti in tara asta timpului trecut nu i-au fost rezervate numai lucruri neplacute. Te uiti in jur si vezi ca totul este pus la timpul viitor. E atata… viitorism in declaratiile publice facute in Romania incat celelalte timpuri sunt trase pe linie moarta. Asa se face ca zilnic vei auzi, din gura politicienilor, a mai marilor zilei ca se vor face reforme radicale, se vor lua masuri urgente de diminuare a efectelor crizei. Se va reduce numarul bugetarilor cu 20 la suta, se va pune in aplicare legea reformei din invatamant, se va reduce la jumatate numarul agentiilor guvernamentale, se va adopta legea salarizarii unice care va starpi lefurile privilegiate de sute de milioane pe o singura luna. Sa nu mai vorbim ca ni s-a spus despre o noua Constitutie care va fi data societatii pentru o aprobare prin referendum, despre reformarea justitiei, despre fantasticul basm cu construirea a sute de kilometri de autostrada. Bineinteles clasa politica, cei ce au haturile in maini, nemaiavand la indemana timpul trecut, punandu-l cum spuneam pe line moarta, nu mai pot sa afirme „Am reformat administratia, am schimbat sistemul de invatamant, am finalizat autostrada, am intarit justitia, am instituit noul sistem de pensii…” Trece vremea printre degetele alesilor nostri, mandate dupa mandate trec si spre stupefactia noastra nu apare nimic la timpul trecut. De ce nu s-a intamplat nimic din ce a promis in timpul campaniei electorale, de ce nu au prins contur proiectele marete pentru viitor pe care actualul politician le livra electoratului cu emotie in glas, de ce in mod cu totul ciudat timpul trecut este scos din vocabularul alesului nostru nu-i greu de banuit. „Fac totul si crestineste si paganeste pana imi ocup scaunul in parlament” isi zice contem-poranul Dan Paturica. Apoi… Apoi scoatem timpul trecut din gramatica limbii romane si nu o sa mai spun o vorbulita despre el. Am rezolvat problema. Cat despre sperante…In contextul de fata ele mor primele.
Timpul trecut pe cale de disparitie
Articole
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar. Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Perioada de înscriere a debutat în 13 ianuarie și continuă până în 21 martie. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie online, accesând site-ul recrutaremapn.ro/signupform.php, sau la sediile birourilor informare-recrutare. Perioada de selecție debutează în 20 ianuarie și durează până în 11 aprilie. Examinarea medicală se va face în…
Mai mult...Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...