Termenul limita de predare a carnetelor de munca de catre persoane fizice si firme pentru preluarea datelor privind perioadele de stagiu realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, in scopul realizarii unei arhive electronice, a fost prelungit pana la 30 septembrie 2010. Decizia a fost luata prin hotarare de guvern. Termenul de predare a carnetelor de munca expira la 30 noiembrie 2009.
Operatiunea de preluare din carnetele de munca, inclusiv din documentele in completare la carnetele de munca, a datelor referitoare la perioadele de stagiu realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente a inceput din 2006, perioada de derulare a actiunii fiind initial estimata la doi ani.
Autoritatile intentioneaza sa creeze o baza de date la nivel national cu istoricul perioadelor de asigurare si a veniturilor tuturor asiguratilor sistemului public de pensii, pentru o procedura mai sigura de stabilire a drepturilor de pensii.
Procesul implica scanarea tuturor celor aproximativ sase milioane de carnete de munca.
Prelungirea termenului este explicata de Guvern prin numarul mare de carnete de munca care nu au fost predate de catre detinatori, in special persoane fizice, inclusiv cele care locuiesc in strainatate.
Termenul de predare a carnetelor de munca, amanat pana in septembrie 2010
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...