Proaspata si calda vine o recomandare de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorulului, acum in preajma sarbatorii Invierii Domnului. Grija specialistilor, demna de toata lauda, nu face altceva decat sa-i sfatuiasca pe romani cum sa se fereasca de eventualele neplaceri create de achizitionarea produselor alimentare neconforme, din dorinta de a evita incidentele medicale. Si iata ce ne invata reprezentantii de la Protectia Consumatorului. Sa cumparam carnea de miel numai din macelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate in piete. Carnea sa aiba stampila sanitar veterinara. Sa se evite cumpararea de oua cu coaja crapata, murdara sau sparta. Sa se verifice termenul de valabilitate al acestora. Vopseaua de oua sa se cumpere din locuri autorizate, cum de altfel si produsele de patiserie, sau vinul. Mai repede, poporul necajit ar avea nevoie de… lectii cum sa-i faca banii pui in portofel, si nicidecum, de unde sa-si aleaga mancarea. Cum va putea un somer sau un pensi-onar sa se gospoda-reasca cu indemnizatia sau pensia pe o luna nu doar pentru medica-mente, facturi, painea cea de toate zilele si in plus sa mai faca si masa de Paste? Va da oare romanul nostru 28 de lei pe un kg de carne de miel, ori 7 lei pe un cozonac de cumparat, ori 12 lei pe o butelie de vin? Nicidecum. Va prefera sa-si faca 5 -6 oua rosii, o rulada falsa de drob, cu carne tocata si maruntaie de pui, o supa de verdeturi si o pasca, si-n loc de vin va bea o bere.Si-n rest isi va pune pofta-n cui, ori se va linge pe bot cand va trece pe langa usa unor vecini mai norocosi. Va trece si aceasta zi, in care poate mai mult ca oricand se va gandi la mila lui Dumnezeu.