Dacă ești un simpatizant al lumii jocurilor de noroc online, atunci probabil că ești familiarizat cu termenul de e-sport. De obicei, atunci când jucătorii profesioniști joacă jocuri video multiplayer într-un cadru competitiv pentru divertismentul spectatorilor și pentru a le oferi posibilitatea de a plasa pariuri pe acest tip de activitate, se numește e-sports.
Milioane de telespectatori din întreaga lume se bucură de e-sports și de aceea este acum o industrie de miliarde de dolari. Tot mai mulți jucători joacă jocuri video competitive. Acestea sunt atât de populare încât au apărut și filme, emisiuni și documentare pe tema acestora, toate bucurându-se de un real succes.
Totuși, un aspect legat de sporturile electronice asupra căruia nu s-a discutat foarte mult sunt statele cu cea mai mare rată de pariuri e-sports și motivele pentru care dețin supremația. În paragrafele următoare vom dezvălui 4 dintre cele mai active țări în materie de e-sports.
China
Pentru un parior experimentat sau un jucător căruia îi place să se informeze, bagajul de cunoștințe despre piața actuală de e-sports este unul amplu și probabil este destul de greu să afli ceva ce te-ar mai putea surprinde. Cu toate acestea, foarte multă lume subestimează cât de mare este piața e-sporturilor din China. Aceasta are cele mai multe venituri din e-sporturi dintre toate țările.
Aproximativ 250 de milioane de oameni din China participă la e-sporturi. Fie jucând, fie urmărind. Este cea mai mare piață de sporturi electronice din lume și este încă în creștere. Unele dintre cele mai populare jocuri din China sunt League of Legends și Dota 2, iar jucătorul de e-sport cu cele mai multe câștiguri din China este Wang Chunyu (Ame), care a reușit să acumuleze aproximativ 3,4 milioane de dolari jucând Dota.
Dacă te-au cucerit numerele precizate anterior și îți dorești să începi și tu o carieră în această direcție, recomandat ar fi să profiți de toate ofertele sport ale caselor de pariuri licențiate, până prinzi mecanismul jocului și poți plasa pariuri care să îți asigure un loc pe lista celor mai renumiți și mai bogați pariori din e-sports. De asemenea, același lucru îl poți face și pentru secțiunea casino unde poți profita de oferte precum cea cu100 rotiri gratuite Netbet care te va ajuta să te familiarizezi cu sloturile și îți va amplifica șansele de câștig.
USA
Această listă ar fi completă fără Statele Unite ale Americii. Pariorii și jucătorii de e-sport din SUA sunt unii dintre cei mai populari jucători din întreaga lume. Și, desigur, popularitatea și abilitățile lor aduc multe venituri. O echipă din SUA numită SoloMid a devenit faimoasă după ce au demonstrat aptitudini excepționale pentru jocul League of Legends. La acea vreme, membrii echipei erau la fel de populari precum unele dintre renumitele echipe de baschet și fotbal.
Jocuri precum Fortnite și Call of Duty sunt foarte faimoase în America. Există aproximativ 14.000 de jucători de e-sport în America, iar oamenilor le place să-i privească jucând în turnee internaționale și se bucură că această formă de divertisment contribuie cu sume colosale la economia statului. Cel mai emblematic parior de e-sports din Statele Unite este Kyle Giersdorf (Bugha), care a câștigat aproximativ 3,17 milioane de dolari jucând Fortnite.
Coreea de Sud
Chiar dacă Coreea de Sud este țara care a creat prima industria e-sporturilor, ea nu este prima pe listă. Motivul principal pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că deși țara este destul de pricepută la tehnologie, populația Coreei de Sud este mult mai mică decât în celelalte state precum China sau SUA. De asemenea, nu sunt la fel de puternici din punct de vedere economic ca celelalte două.
Chiar și așa, sunt o piață în creștere, iar turneele de e-sport sunt foarte populare în Coreea de Sud. Deși au un număr mai mic de jucători, spre deosebire de multe alte țări, jucătorii coreen sunt foarte adaptabili la situațiile noi. De aceea, oamenilor le place să-i privească jucând.
Unele dintre cele mai cunoscute jocuri de pe piața de e-sport din Coreea de Sud sunt CS: GO, Dota 2 și League of Legends, iar cel mai mare jucător de e-sports din Coreea de Sud este campionul League of Legend Lee Sang Hyeok (Faker), care a câștigat aproximativ 1,3 milioane de dolari.
Japonia
Probabil multă lume crede că Japonia ar fi trebuit să se claseze mai sus pe listă. Dar motivul pentru care nu este mai sus sunt legile stricte ale țării privind jocurile de noroc. Multe venituri din e-sport provin din pariuri, așa că dacă oamenii nu au voie să parieze, veniturile obținute din această activitate sunt automat mici.
Chiar și așa, Japonia are una dintre cele mai bune culturi de jocuri de noroc din toate țările, iar e-sportul este destul de popular și acolo. Acesta este motivul pentru care Japonia a ajuns pe această listă, chiar dacă veniturile din e-sports sunt mult mai mici aici decât în alte țări. Jucătorul de e-sporturi cu cele mai mari câștiguri din Japonia este cunoscut prin ID-ul său de jucător „feg”. El a câștigat aproximativ 1 milion de dolari jucând Shadowverse.
Alți actori importanți pe harta e-sporturilor
Chiar dacă nu au ajuns pe listă, trebuie să enumerăm și alte țări aici. Europa de Vest în ansamblu are una dintre cele mai mari piețe de e-sport din lume. Aceste jocuri sunt foarte populare acolo și, de asemenea, oamenilor le place să se uite și să parieze. Țări cu populații mai mari, cum ar fi India, intră, de asemenea, în categoria piețelor emergente de e-sport.
Lumea jocurilor este în continuă schimbare, iar apariția unui nou popular poate schimba oricând harta lumii e-sporturilor. De aceea, mulți oameni tineri și talentați din diferite țări își doresc să poată juca în turnee. Acestea nu doar că generează foarte mulți bani, ci atrag după sine și faima și satisfacția pe care doar un jucător le poate înțelege.
Și pasionaților de gambling le place să urmărească și să parieze pe aceste jocuri datorită adrenalinei pe care le-o oferă. Din acest motiv,, lumea jocurilor de noroc online este nebun de populară și va câștiga și mai multă popularitate în următorii ani, astfel încât, anul viitor în aceeași perioadă, s-ar putea ca această listă să arate cu totul diferit.
Decizie ONJN nr. 1879/20.10.2016. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.