Tantarii care „populeaza” Salajul nu pot provoca boli, dar creeaza neplaceri prin intepaturi.
Chiar daca in presa centrala s-a iscat o isterie generala referitoare la virusul West Nile purtat de tantari, in Salaj si in Romania nu se pune problema unei pandemi, pentru ca speciile de tantari care traiesc aici sunt inofensive, a spus Monica Puscas, medic la Spitalul de boli infectioase. Totusi numarul mare de tantari creeaza disconfort si neplaceri populatiei, mai ales persoanelor care locuiesc in apropierea Vaii Zalaului. Dezinsectia facuta de primaria Zalau nu a avut efectul scontat, pentru ca numarul tantarilor nu a scazut.
In urma numeroaselor ploi care au cazut in ultima perioada in Salaj, numarul tantarilor a crescut alarmant. Ploile cazute au creat un alt inconvenient prin faptul ca au anulat efectul dezinsectiei. Primaria Zalau a anuntat ca la toamna se va mai efectua inca o etapa de dezinsectie. Pana atunci… dormim pe apucate.
Tantarii salajeni – inofensivi, dar multi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...