Aceasta supa consumata de cel putin patru ori pe saptamana, zice-se ca sta la baza longevitatii. Ea combate ateroscleroza si e foarte simplu de preparat. Si daca v-a taiat gazul sau s-a golit butelia nu e nici un bai. Preparatul asta se face fara foc. Asadar daca faceti supa pentru patru persoane, luati de la piata, ca in gradina nu mai sunt vreo sase-sapte cas-traveti. Ii spalati, ii curatati si cu ei pe tocator ii faceti harcea-parcea. Toc-toc face cutitul de lemn si castraveti ies de aici bucatele mici, mici, mici. Flu-flu, un stat de sare peste ei. Daca isi lasa zeama, jos cu ea. Daca tot ati fost la piata cred ca ati luat si ceva iaurt, sau aveti lapte batut de la vaca dumneavoastra. Asa cam la jumatate de kilogram sa fie. Daca e mai gras, repede cu apa peste el sa-l indoiti ca hangiul vinul, sa nu ridice colesterolul. Turnati ia-urtul stins cu apa rece peste castraveti. Sau invers. Si repede sariti sa spargeti cateva nuci tomnatice si paine cu miez trainic. Hai cu astea, pisate potrivit, peste amestecul de mai sus. Usturoi aveti? Musai trebuie si din asta. Macar cativa catei maruntiti temeinic si pusi peste supa. Bagati lingura in compozitie si-i trageti o invartita ca la poale de Meses. Cu cealalta mana scoateti strachinile din dulap – asa cica trebuie sa fie in vase de lut ca pastreaza gustul mai bun. Umpleti-le ochi. E prea alba supa asta? Pai s-o inverzim cu o lega-turica de marar si una de patrunjel. Hai, mancati ca doar e criza.