decembrie 5, 2025

Succesul obtinut prin pasiune si naturalete de tanarul zalauan Vlad Alb, alias Zaru Barbarosa

succesul-obtinut-prin-pasiune-si-naturalete-de-tanarul-zalauan-vlad-al02_60023

Avem lucruri interesante de dezvaluit despre ce inseamna sa fii tu insuti, dupa ce am stat de vorba cu zalauanul Vlad Alb, care a devenit foarte cunoscut de cand a devenit concurent la show-ul culinar "Chefi la cutite" de la Antena 1, unde a devenit unul dintre cei 18 de finalisti, facand parte din echipa verde a Chefului Sorin Bontea. 

rn

Vlad Alb, poreclit Zaru Barbarosa, s-a prezentat pentru a doua oara în fata juratilor de la "Chefi la cutite" in aprilie, la preselectiile sezonului 5 "Chefi la cutite", cand i-a convins pe jurati si a reusit sa treaca in etapa urmatoare. Si-a exprimat dorinta de a face parte din echipa lui chef Scarlatescu. Apoi a filmat si a aparut la TV in emisiunile de luni si marti (21-22 mai). Dincolo de participarea la concursul de bucatari, Vlad este in sine un om-poveste despre ce inseamna sa-ti placa ce faci, sa fii activ, sa pui suflet. Vlad are 25 de ani, este din Zalau si are doi frati. "Sunt oaia neagra a familiei. Eu sunt cel mai mic dintre frati", incepe povestea lui Zaru Barbarosa.

rn

A inceput "bucatareala" la Liceul Voievodul Gelu
din Zalau si a ajuns rapid la varful artei culinare

rn

Vlad a terminat Liceul Voievod Gelu din Zalau, unde a urmat un curs de bucatar. Si-a spus ca daca e vorba de bucatarie, macar sa se apuce cum trebuie de treaba. S-a dedicat artei culinare si si-a concentrat talentul in acest domeniu.
A ajuns sa lucreze ca bucatar in Zalau, la Vila Vlad, la Restaurantul Briliant, apoi s-a mutat cu jobul, de un an, in Oradea, la Sala de Evenimente "Armonia Venue", unde este coordonat de top chef Ionut Lupu, fost finalist la "Chefi la cutite" si unul dintre cei mai buni bucatari din Romania.

rn

A gatit si pentru vedete si designeri renumiti

rn

"Am gatit cel mai mult la un eveniment pentru 1.200 de persoane. Am gatit si pentru Catalin Botezatu, Directia 5, Loredana Groza, Monica Barladeanu, Horea Brenciu, Alina Puscas, Cosmin Selesi si multi altii", ne spune Vlad. Cea mai exotica "lucrare" a lui Zaru Barbarosa a fost sa gateaca un sarpe piton. Dar ne dezvalui ca mancarea lui preferata este mancarea traditionala gatita la tara.

rn

Lucreaza acum la un mega-proiect culinar
alaturi de alti profesionisti in ale bucatariei

rn

Vlad ne spune ca este jumatate evreu, jumatate ortodox. Mama lui Vlad este evreica, iar tatal ortodox. Si Vlad se simte foarte bine in pielea lui asa cum este. "Parintii mei ma sustin in absolut orice fac. Primesc sfaturi de la ei, cei din familia mea sunt cei mai buni prieteni pe care ii am. Sunt independent financiar si locuiesc in Oradea, dar nu numai, ci peste tot unde calatoresc", este felul lui de a ne spune ca se simte oriunde ca acasa, adica bine.
"”n momentul de fata lucrez la un proiect pentru un miliardar din tara, caruia inca nu-i dezvalui numele. Proiectul meu va fi implementat intr-un resort din statiunea turistica Colibita – supranumita Elvetia din Romania, unde eu cu echipa mea din care fac parte fosti concurenti de la editiile trecute "Chefi la cutite" vom face show-uri culinare de cooking. Este cel mai mare proiect al meu, care va incepe din iunie", ne dezvaluie Vlad.

rn

Vlad este si model pentru cel mai tare salon
de tatuaje din Oradea, un alt vis devenit realitate

rn

Vlad Alb ne mai dezvalui ca buncataria nu este totul. Este model si fotografiaza pentru salonul de tatuaje "Faust Tatoo" din Oradea, unde tatuator este Adrian Bota, un talent desavarsit in arta desenului pe piele. Tot in cadrul salonului lucreaza si fotograful Dozsa Eduard, cel care face sedintele foto cu Vlad.
Vlad este tatuat pe jumatate din corp. Are tatuaje pe ambele maini, pe abdomen, pe piept si pe gat. Si-a tatuat toate momentele din viata, incepand de la 14 ani pana in prezent. Are si tatuaje cu cranii si demoni, dar si cu flori si zambete. Cel mai semnificativ tatuaj este un craniu de pe piept, cu trei trandafiri, care inseamna momentul in care a decis sa lupte pentru visul de a devenii bucatar, vis devenit realitate. Primul tatuaj si l-a facut la 14 ani, cand si-a tatuat un peste japonez, care semnifica legenda unui peste care merge contra valurilor.
"Ma relaxeaza. “mi place sa fiu fotografiat. Este un alt vis de al meu acela de a deveni model foto", ne spune Vlad.

rn

Ii place sa calatoreasca mult, isi urmeaza visurile
si ii indeamna pe tineri sa nu-si ocoleasca destinul

rn

"Imi place sa calatoresc, sa vizitez locuri noi, sa cunosc cultura locului. Am fost in Ungaria, Austria Germania, Franta – Monte Carlo, Monaco, Spania – Palma de Mallorca, Italia, Elvetia – tara visurilor mele, Africa – Maroc. Merg in vacante pentru relaxare, cu familia cu prietenii", ne spune spune Vlad care este starea lui de spirit. Cu completarea ca asculta muzica rock, blues, hip-hop, funk si raggae. "Gatesc si pe muzica. “mi place doar muzica care transmite un mesaj." Sa nu uitam, ne-a spus ca femeile frumoase sunt cele care ies din tipare. Se declara nonconformist, asa ca e de inteles.
"Indemn tinerii sa-si urmeze visurile si o sa ajunga acolo unde vor. Destinul te trage, dar tu poti sa-l ocolesti, daca vrei. Visul meu nu are limite. Sunt un avtivist, imi place tot ce tine de arta, pictura, tatoo, fotografie, moda nonconformista, fashion."