De cand a fost lansata, din luna februarie si pana acum, peste trei mii de persoane au fost salvate datorita aplicatiei Apel 112.
La nivelul Sistemului de Telecomunicatii Speciale continua Campania publica de promovare a aplicatiei mobile Apel 112, destinata localizarii persoanelor aflate in pericol.
Aplicatia Apel 112 este deosebit de utila atat pentru cetateni, cat si pentru agentiile specializate (Politie, Ambulanta, Pompieri, SMURD, Jandarmerie, Salvamont, etc) pentru ca, prin intermediul conexiunii la internet si serviciului de localizare GPS al telefonului, permite transmiterea coordonatelore geografice in format AML (Advanced Mobile Location) la initierea unui apel catre Serviciul de Urgenta 112.
Este important de mentionat ca, pana la implementarea masurilor de imbunatatire a serviciului de urgenta stabilite de Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgenta 112, aplicatia dezvoltata de STS reprezinta cea mai facila metoda de localizare a telefoanelor de pe care apeleaza persoanele care au nevoie de ajutor si nu cunosc adresa unde se afla.
Pentru promovarea descarcarii acesteia de catre un numar cat mai mare de persoane, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a realizat spot-uri audio si video prin care este descrisa metoda de localizare a telefonului şi de unde poate fi descarcata in mod gratuit aplicatia. Spoturile pot fi descarcate accesand link-ul: https://www.sts.ro/ro/campanii-de-comunicare.
STS continua campania de interes public pentru promovarea aplicatiei mobile Apel 112
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...