Colectivul redactional de la Scoala Gimnaziala „Simion Barnutiu” – coordonat de prof. Vasile Prodan, a editat cel de-al 8-lea numar al revistei scolare cu tematica sportiva ,”Stele” (februarie 2009 – 1).
De aceasta data, in cuprinsul revistei, cititorii au posibilitatea de a afla lucruri inedite despre „debutul in invatamant ca profesor de educatie fizica, care nu este un simplu „hobby”- ci o profesie care asigura, pe langa un loc de munca, satisfactia de a lucra cu copiii, unii dintre ei pasionati ai sportului, cu „vise” de a ajunge performeri in elita unor ramuri sportive indragite”. Nici parcursul de la statutul de tanar elev, apoi student la sport si, in final dascal de educatie fizica, nu a fost omis de cel care semneaza articolul introductiv. Asa cum declara unul dintre noii veniti la catedra, „momentele nu au fost usoare, dimpotriva, au fost grele si chiar dificile dar, in acelasi timp, si foarte frumoase”.
Din atentia colectivului redactional n-a scapat nici importanta sportului asupra unor organe vitale ale organismului uman, care se interconditioneaza. Capitolul respectiv, de aceasta data, se opreste asupra respiratiei si sistemul respirator. Mentinerea in stare de sanatate a intregului sistem respirator si interconditionalitatea cu miscarea fizica se poate spune ca este o tema de mare interes pentru fiecare dascal de educatie fizica. Demna de subliniat este remarca „educatie- prin si pentru sport”, ca o conditionare a pastrarii si dezvoltarii starii de sanatate a tineretului. Desigur, autoarea articolului respectiv a avut in vedere si cunostintele insusite la orele de anatomie umana, lansand, in final, cateva „date uimitoare” vizavi de subiectul abordat.
Pentru cunoasterea corecta a unor ramuri si jocuri sportive, in paginile revistei sunt publicate regulamente si reguli ale jocurilor de handbal si volei, cu exemplificari de la orele de curs. Apoi, am „decupat” si cateva elemente de noutate din „lectia de schi”, despre cum se pastreaza sanatatea printr-o alimentatie rationala – cu un important rol al miscarii fizice in „a da jos din calorii”, iar in ultimele pagini fiind surprinse imagini inedite prin care se sugereaza ca, „cu sportul nu-i de glumit”.