Primarul Andrei Varga vrea să convingă ministerul să nu desfiinţeze singurul spital din oraş, unde se tratează de altfel oameni din zonele limitrofe a trei judeţe.
Spitalul de Boli Cronice Cehu-Silvaniei este pe cale de dispariţie. Potrivit unui ordin al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, de la 1 aprilie va incepe transformarea singurului spital din oraş in cămin de bătrani. Primarul oraşului, Andrei Varga, ne-a declarat că nu a primit nimic oficial din partea Ministerului Sănătăţii şi speră să poată păstra actualul statut juridic al Spitalului. „Am aflat doar de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi din presă că se vrea transformarea spitalului in cămin de bătrani. Incercăm tot posibilul să evităm desfiinţarea spitalului pentru că este singurul din zonă şi deserveşte populaţia din zonele limitrofe a trei judeţe”, a precizat edilul oraşului Cehul Silvaniei. Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei are in prezent o capacitate de 40 de paturi. Aici lucrează 5 medici, are o farmacie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie şi ambulatoriu integrat cu cabinete medicale in specialităţile medicină internă, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie şi pediatrie.
A incheiat anul fără datorii
Potrivit primarului, spitalul a incheiat anul trecut fără datorii şi tot in anul precedent s-au efectuat lucrări de reparaţii capitale in tot spitalul iar secţia de Interne a fost reabilitată. Pentru a convinge autorităţile că Consiliul Local işi poate asuma răspunderea pentru furnizarea serviciilloor medicale, Andrei Varga mai spune că in proiectul de buget pe acest an s-au alocat suficienţi bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare a spitalului. „In proiectul de buget pe anul 2011 am alocat o sumă suficientă pentru acoperirea cheltuielilor necesare, astfel incat spitalul să funcţioneze in condiţii optime, astfel incat CAS să plătească doar cheltuielile salariale şi să deconteze serviciile medicale acordate”, a declarat primarul.
„Nimic nu se pierde, totul se transformă…”
Claudiu Birsan, preşedin-tele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, este de părere că decizia Ministerului Sănătăţii nu poate fi clintită din loc, deoarece decizia a fost luată pe baza unor indicatori raportaţi ministerului de resort. Cat priveşte personalul, preşedintele CAS ne-a spus că spitalul se desfiinţează, insă nimic nu dispare. „Medicii şi restul personalului vor putea opta să rămană in centrul de bătrani, să se transfere la alte spitale, sau este posibil chiar ca acolo să funcţioneze o structură a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, este de părere Birsan.
Dacă decizia Ministerului Sănătăţii merge pană la final, oraşul Cehu Silvaniei şi comunele invecinate vor rămane fără spital, dar vor avea in schimb două cămine de bătrani.
Centrul doctorului Puşcaş se integrează in structura Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei
Ministerul Sănătăţii a anunţat restructurarea a aproape 500 de spitale din toată ţara. Parte dintre ele sunt comasate altor unităţi spitaliceşti, şi cealaltă parte se vor transforma in cămine de bătrani. Din prima categorie face parte şi Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală din Şimleu Silvaniei care va deveni o structură a Spitalului Orăşenesc din localitate. Centrul de Cercetare va rămane doar fără personalitate juridică, insă atat serviciile medicale, cat şi activitatea de cercetare vor fi continuate.
Spitalul din Cehu se transformă in azil
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...