În urma unei evaluări recent realizate la nivel național de către Ministerul Sănătății, care a avut în vedere o serie de indicatori specifici, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca se clasează pe primul loc în România în ceea ce privește rezultatele obținute în tratarea pacienților infectați cu virusul Sars-Cov-2.
În cadrul analizei, unul dintre cei mai importanți indicatori avuți în vedere a fost cel legat de rata vindecării pacienților internați în spital, în stare gravă. Astfel, până în acest moment au fost înregistrate 3.486 de vindecări din totalul celor 3.550 de pacienți internați cu Covid în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Rezultă, astfel, o rată de vindecare a pacienților în stare critică, mai mult decât dublă comparativ cu media națională.
„Performanțele acestor adevărați eroi clujeni ai zilelor noastre sunt cu adevărat excepționale și pentru acest lucru le mulțumesc. În ce privește Consiliul Județean, am urmărit să le fim aproape și să le ușurăm munca, dovadă stând cele 26 de milioane de lei pe care le-am investit în ultimii patru ani în aparatură și în îmbunătățirea infrastructurii Spitalului de Boli Infecțioase”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase dispune de 192 de paturi destinate pacienților infectați cu Covid, din care 20 la Terapie Intensivă.
În ceea ce privește stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus, laboratorul specializat din cadrul spitalului funcționează la capacitate maximă, numărul de teste realizate fiind de circa 450 de teste RT-PCR/zi, atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei care efectuează testul la cerere.