Universitatea „Spiru Haret” are 53 de centre teritoriale pentru invatamant la distanta ilegale care functioneaza in toata tara, dar si la Berlin, Chisinau, Madrid, New York, Tel Aviv, Roma,Viena, Toronto, Paris, dar si 25 de facultati cu 49 de domenii de licenta autorizate provizoriu sau acreditate.
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) a facut publica lista specializarilor, a programelor de studii, a formelor de invatamant (zi, invatamant cu frecventa redusa – FR sau invatamant la distanta – ID) si a locatiilor in care functioneaza la Universitatea „Spiru Haret” si care au fost autorizate/acreditate in baza evaluarilor Consiliului National pentru Evaluare si Acreditare Academica/Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior.
Toate cele 25 de facultati ale Universitatii cu 49 de domenii de licenta si 53 specializari sau programe de studii au autorizare de functionare provizorie sau acreditare atat pentru invatamantul de zi, frecventa redusa sau la distanta, potrivit MECI. In schimb, cele 53 de centre teritoriale pentru invatamantul la distanta ale Universitatii „Spiru Haret”, 44 din Romania si noua din alte tari nu functioneaza legal.
MECI atrage atentia candidatilor, parintilor sau altor persoane interesate, sa verifice cu atentie listele din anexe inainte de a depune dosarul de admitere la aceasta institutie.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a intalnit, luni, cu reprezentantii Universitatii „Spiru Haret”, intalnire in care s-au facut mai multe propuneri pentru intrarea in legalitate a unitatii de invatamant superior. Unele propuneri ar trebui sa fie rezolvate pana la sfarsitul acestei saptamani. O prima propunere este ca inscrierea la admiterea in anul universitar 2009 – 2010 sa se faca doar la acele facultati, specializari sau programe de studiu pentru care exista autorizatie de functionare provizorie sau acreditare.
Pentru absolventii din 2009, MECI va elabora diplome cu antetul ministerului numai pentru facultatile autorizate provizoriu sau acreditae din cadrul „Spiru Haret”. In cazul celor pentru care nu exista autorizatie provizorie sau acreditare, va fi promovat un proiect de ordonanta astfel inact tinerii din respectivele facultati sa fie ajutati ca sa poata sustine examenele de licenta.
O alta problema la „Spiru Haret” este cea privind promovarea la rang de conferentiar sau profesor a cadrelor didactice proprii. Potrivit ministrului, niciun cadru diactic care a obtinut acest titlu doar prin recunoasterea la nivelul Senatului Universitatii „Spiru Haret” nu va fi recunoscut de catre MECI in aceasta functie.
O alta problema discutata a fost cea privind respectarea, potrivit legii, a duratei de studii, fiind vorba despre Facultatea de Drept pentru care legea prevede patru ani de studiu (240 credite). La nivelul „Spiru Haret”, aceasta facultate are insa trei ani de studii. „Am cerut conducerii Universitatii sa reglementeze aceasta problema, astfel ca facultatea sa aiba patru ani de studiu si 240 de credite”, a mai spus Andronescu.
„Spiru Haret” are 53 de centre teritoriale pentru invatamant la distanta ilegale
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...