Un bărbat de 36 de ani, din Zalău, este autorul a 12 infracțiuni de furt și tentativă de furt. El a fost arestat, inițial, pentru comiterea a 4 infracțiuni, însă cercetprile efectuate de polițiști au scos la iveală faptul că palmaresul infracțional bărbatului este mult mai bogat.
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, au identificat, sâmbătă, persoana bănuită de comiterea a opt furturi din autoturisme și locuințe, în dosare penale rămase cu autor necunoscut.
Este vorba despre un bărbat, de 36 de ani, din municipiu, care se află deja în arest pentru fapte similare.
El a fost arestat preventiv în 23 februarie, pentru două infracțiuni de furt calificat și două de tentativă la infractiunea de furt calificat.
În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta este bănuit de comiterea a altor opt furturi din autoturisme și locuințe.
Faptele au fost comise atât pe timp de zi, cât și în timpul nopții.
Din cercetări a reieșit că acesta ar fi pătruns, în perioada 6 ianuarie-22 februarie, în două autoturisme parcate, dar neasigurate, și în șase locuințe, de unde a sustras un rotopercutor, mașină de filetat, diferite sume de bani etc.
Prejudiciul cauzat în aceste opt cauze penale este de aproximativ 10.500 de lei.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
“Recomandăm în continuare cetățenilor să fie preventivi cu lucrurile personale de valoare, care sunt lăsate la vedere, în autovehicule, deoarece acestea atrag atenția hoților. Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp. În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere al uşilor. Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet. Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi. Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o”, e mesajul transmis de polițiștii sălăjeni.
De asemenea, e important să respectați câteva recomandări simple, pentru a nu deveni victima spargătorilor de locuințe.
“Asigurați-vă uşile cu două sisteme de închidere şi utilizaţi-le atunci când părăsiţi locuinţa. Chiar şi atunci când sunteţi acasă, încuiaţi uşa de la intrare! Pentru aparatura electronică, notaţi seriile sau alte mijloace de identificare. Pentru locuinţele cu un singur nivel sau cele situate la parter, trebuie să aveţi în atenţie asigurarea cu gratii sau supravegherea acestora atunci când ferestrele acestora sunt lăsate deschise pentru aerisirea încăperilor. Atunci când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocurilor cu bagaje sau diverse bunuri, anunţaţi urgent Poliţia. Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, numărul şi culoarea autoturismului folosit de acestea! Nu deschideţi uşa necunoscuţilor, indiferent cine pretind că sunt. Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi de îndată Poliţia! Furnizaţi Poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere”, adaugă IPJ Sălaj.
In aceste conditii, care este rolul si atributiile politiei, politiei locale sau a jandarmilor ? Pe vremuri militienii de cartier stiau toate persoanele care locuiau acolo si-i ii vedeai tot timpul in patrula prin sectoare, dar acum…, vai de noi…!
Vremuri nostalgice tovarase , asa i ? :)))