De saptamana viitoare, angajatii de la CFR intra pe rand in somaj tehnic, timp de doua luni pana la sfarsitul anului.
De luni, 200 de angajati ai CFR Calatori din judetul Salaj vor intra, prin rotatie, in somaj tehnic. Directorul general al companiei CFR Calatori, Liviu Pescarasu, a declarat miercuri ca cei 15000 de angajati ai CFR Calatori vor intra in somaj tehnic incepand de luni, prin rotatie, pana la sfarsitul anului. Fiecare salariat nu va veni la munca timp de doua luni. In Salaj, numarul angajatilor care vor intra in somaj tehnic se ridica la 200 de persoane, conform informatiilor primite de la Seful Statiei Zalau, Balanean Aurel. Statia din Zalau are 20 de angajati, care vor intra, si ei, in somaj tehnic. Din data de 16 august, angajatii CFR Calatori vor sta acasa si vor primi 75 la suta din salariul de baza, iar compania nu va achita contributiile sociale. Seful Statiei Zalau spune ca angajatii sunt nemultumiti de faptul ca „in aceste doua luni vor pierde din salariu”.
Urmeaza disponibilizari
CFR Marfa a trimis anul trecut in somaj tehnic 7000 de persoane si a concediat un numar de peste 10.000 de persoane. In paralel, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a inca 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie, dupa ce, la inceputul anului, au fost concediate alte 10.361 de persoane.
Somaj tehnic pentru angajatii CFR
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...