Actiuni filantropice pentru a veni in ajutorul celor afectati de pandemie au fost efectuate si de catre preotii din cadrul Protopopiatului Simleu Silvaniei, potrivit basilica.ro.
Astfel, acestia au donat 7.500 lei din salariul lor pentru Spitalul Orasenesc "Prof. Dr. Ioan Puscas".
Aceasta suma este destinata achizitionarii de masti, manusi si combinezoane pentru personalul medical aflat in prima linie in lupta cu noul coronavirus.
Tot in acelasi scop, peste 25 de preoti din Episcopia Salajului s-au constituit intr-un grup de voluntariat numit "Sfantul Zotic".
In cadrul unui proiect local ce ofera ajutor, consiliere psihologica si asistenta religioasa, grupul s-a oferit sa fie alaturi de cei care au nevoie de sprijin, mangaiere si intarire in aceste vremuri atat de tulburi.
La inceput au ajutat prin cuvant, iar in ultima saptamana prin distribuirea de alimente, medicamente si plata facturilor celor care sufera din cauza acestei pandemii.
De aceste activitati care au insumat peste 12.000 lei si au fost implicate 16 parohii, au beneficiat 133 de persoane.
Totodata, la cantina sociala a Centrului Multifunctional "Filantropia" din Simleu Silvaniei 60 de persoane aflate in situatii de risc social au primit zilnic, de luni pana vineri, din partea parohiei "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului" pachete alimentare.
Solidaritatea, cel dintai antidot. Preotii din Simleu au donat pentru spitalul orasenesc
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...