Exista cateva alimente foarte cunoscute care sunt mai eficiente decat medicamentele in tratarea colesterolului.
Colesterolul marit este un factor de risc important care anunta, uneori cu ani de zile inainte, dezvoltarea bolilor cardiovasculare sau cerebrale si este una dintre afectiunile cu care se confrunta o mare parte a populatiei. In termeni populari, exista doua categorii de colesterol – colesterol bun si colesterol rau. Colesterolul bun ajuta la regenerarea celulelor, iar colesterolul rau se depune in interiorul vaselor de sange, feno-men ce ingusteaza vasul si scade debitul de sange care trece prin acel vas. Din aceasta cauza, colesterolul marit duce la accident vascular cerebral, cardiopatie ischemica sau numeroase alte afectiuni.
Alimentatia – primul pas in scaderea colesterolului
Tendinta persoanelor care se confrunta cu un nivel marit al colesterolului este de a lua medicamente. Totusi, medicii specialisti recomanda mo-dificarea totala a regimului alimentar. Alimentele bogate in fibre pot reduce nivelul colesterolului cu pana la 40 la suta. Asadar, consumati soia si fasole verde gatita in diverse moduri. Soia este o bogata sursa de proteine si fibre natural solubile. O scurta analiza a ratei bolilor cardiovasculare dinainte si de dupa 1989 demonstreaza ca soia este benefica sanatatii. Dupa 1989, incidenta bolilor de inima si rata mortalitatii din aceeasi cauza a inregistrat o crestere fulminanta, ce poate fi asociata cu scoaterea ali-mentelor pe baza de soia din alimentatia zilnica. De ase-menea, este recomandat sa includem in alimentatie tarate, orez, telina, rosii, conopida, varza, vinete, mazare, linte, precum si anumite fructe – cirese, zmeura, capsuni sau grapefruit. Un alt factor care reduce colesterolul este taurina, substanta pe care o gasim la pestele de apa rece, somonul sau codul. Vitamina B6 este un alt factor care tine in frau colesterolul. Aceasta vitamina o putem gasi in ardei, conopida, usturoi, boabele de mustar, banane sau drojdie uscata. Nu este suficient sa mancam fara colesterol pentru a nu-l avea.Cu cat mancam mai multe grasimi din unt, smantana proaspata, branzeturi sau produse de patiserie, slanina sau carne grasa, cu atat nivelul cole-sterolului rau va fi mai mare. Din categoria grasimilor se pot consuma mancaruri pe baza de ulei de masline sau de floarea soarelui. Trebuie evitate bauturile dulci carbogazoase (sucuri), carne grasa sau de animal tanar, mezeluri, carne tocata, conservele de orice fel, ciocolata, cafea, alcool, condimente picante, muraturi, maioneza, otet, branzeturi grase, carnati, inghetata, prajituri sau orice alte produse de patiserie.
Un remediu cu boabe de mustar scade nivelul colesterolului
O lingurita de boabe de mustar, inghitita de trei ori pe zi cu treizeci de minute inainte de masa, aduce la limite normale colesterolul in numai trei saptamani. Dupa trei luni de tratament cu boabe de mustar, se normalizeaza nivelul grasimilor din organism. Boabele de mustar sunt foarte bune si in tratarea ulcerului gastric.