Soferii care depasesc viteza legala si care vor fi depistati cu ajutorul radarelor mobile vor fi opriti in trafic de politisti, fiind suplinita astfel, lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe suspendate din 24 aprilie. Comisarul sef, Lucian Dinita, seful Directiei Politiei Rutiere (DPR) a declarat, joi, ca politia va lua o serie de masuri pentru a mentine trendul descendent al accidentelor care au loc in prezent. „Ne intereseaza sa reducem numarul de accidente pe principalele drumuri nationale si europene”, a spus Dinita. El a mentionat ca trebuie suplinita lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe, suspendate, cu ajutorul radarelor mobile. „Vom actiona cu radare mobile si vom trece la oprire asa cum faceam odata”, a precizat seful DPR.
Dinita a spus ca soferii care au fost amendati inainte de suspendarea aparatelor de radar fixe vor trebui sa-si achite amenzile, deoarece constatarea este legala, aparatele radar functionand legal. „Modul de functionare este mijloc tehnic omologat legal, aspectele din spate au dus la suspendarea lor”, a mentionat Dinita. El a mai precizat ca politia va stabili o serie de masuri pentru fluidizarea circulatiei in perioada sezonului estival. Dinita a mai sustinut ca mai sunt cateva probleme profesionale care trebuie puse la punct.
Sefii serviciilor de politie rutiera din cadrul unitatilor teritoriale de politie, convocati, joi, la initiativa Directiei Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei discuta aspecte legate de legislatie, de masurile ce vor fi aplicate pe perioada sezonului estival, de temele de natura administrativa, precum si de posibilitatile de imbunatatire a activitatii Politiei Rutiere.
Potrivit reprezentantilor Politiei Romane, inspectoratele judetene de politie nu au mai procesat amenzile de circulatie pentru depasirea vitezei legale care au fost inregistrate de aparatele de radar fixe incepand cu 24 aprilie. Cei care au primit amenzi pana la aceasta data vor trebui sa achite insa contravaloarea acestora.
Sursele citate au mai precizat ca soferii care depasesc viteza legala sunt depistati de politisti cu ajutorul radarelor mobile cat si a celor sase radare fixe, amplasate pe DN1, care apartin Politiei Rutiere.
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a anuntat, in urma cu o saptamana, ca va cere in justitie anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica. ANRMAP face controale in toata tara privind amplasarea radarelor fixe si respectarea contractelor de achizitie publica, in urma sesizarilor primite de la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), a aratat institutia, joi, intr-un comunicat de presa.