Doar doi magistrati s-au inscris pe cele patru posturi scoase la concurs de Institutul National al Magistraturii (INM) la nivelul Judetului Salaj. Termenul -limita de inscriere a candidatilor in concurs a fost saptamana trecuta. Cele patru posturi vacante sunt: doua de presedinte de instanta (la Judecatoria Simleu Silvaniei si la Judecatoria Jibou), unul de vicepresedinte al Tribunalului Salaj si unul de prim-procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei. Pentru postul de la Tribunalul Salaj s-a inscris la concurs domnul Daraban Patriciu, judecator la Tribunalul Salaj, postul de la Jibou este ravnit de Ardelean Flaviu-judecator la Judecatoria Zalau. Magistratii nu se inghesuie, insa, in Simleu Silvaniei, unde nu s-a inscris nici un candidat
Concursul se desfasoara in mai multe etape, pe perioada lunii iunie. La inceputul lunii se desfasoara proba psihologica, urmand ca intre 12-22 iunie fiecare candidat sa-si sustina proiectul managerial, iar in 27 iunie, va avea loc testarea cunostintelor in materie de management, comunicare si resurse umane.
Concursul este organizat de Institutul National al Magistraturii si se desfasoara la nivel national vizand ocuparea a 224 de posturi vacante: presedinti, vicepresedinti de instanta, procuror general, procuror general adjunct la tribunale, judecatorii si parchete de pe langa judecatorii.
Simleul n-are cautare in randul magistratilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...