Întruniți în ședință în data de 30 august, consilierii locali șimleuani și-au dat acordul cu privire la găsirea unei variante de descărcare a traficului, având în vedere că darea în trafic a autostrăzii A3, subsecțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, cu nodul rutier de la Nușfalău, va crește traficul din oraș și din zonele limitrofe.
În acest sens, s-a decis încheierea unui acord de parteneriat cu CNAIR, în vederea realizării unui proiect de investiție privind edificarea unei variante de descărcare a traficului care, în acest moment, tranzitează orașul. În opinia administrației locale șimleuane, o astfel de măsură nu este doar oportună, ci și necesară pentru decongestionarea traficului și limitarea poluării.
“Ținând cont de faptul că în ultimii ani se constată o creștere și intensificare a transportului rutier, care pe lângă faptul că afectează mediul și constituie o sursă de noxe, deopotrivă afectează și calitatea vieții membrilor comunității noastre iar realizarea în parteneriat cu C.N.A.I.R. S.A. a unui drum de legătură va facilita descărcarea traficului rutier, fluidizându-l și degrevându-l în mare măsură. Deopotrivă, prin realizarea obiectivului de investiții <Drum de legătură Descărcare trafic Șimleu Silvaniei la autostrada A3 Brașov-Târgu Mureș- Cluj- Oradea>, complementar proiectului Poarta Sălajului-Biharia, va facilita accesul spre și dinspre noul nod rutier aferent autostrăzii A3, subsecțiunea 3B5 Nușfalău-Suplacu de Barcău, cu zona industrială a orașului și mai departe cu zona de nord/nord-est a județului respectiv a regiunii, fiind o legătură între DN 1H și DN 1F-E 81”, explică primarul Cristian Mihai Lazăr, inițiatorul acestui proiect.
Potrivit acestuia, realizarea unui drum de legătură pentru descărcare trafic Șimleu Silvaniei la autostrada A3: Brașov-Târgu Mureș- Cluj- Oradea va avea un impact benefic asupra orașului de sub Măgură atât din punct de vedere socio-economic, prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutier și creșterea mobilității populației și a mărfurilor, cât și asupra calității vieții membrilor comunității.
Investiția ar urma să fie finanțată din bani europeni.