Serghei Savin, un fost karateka din Zalău, a luat şorţul Masterchef

Serghei Savin – un tânăr de 28 de ani care a trăit în Zalău şi s-a mutat de puţin timp la Cluj – a participat la preselecţiile concursului culinar “Masterchef” şi a reuşit luni să obţină şorţul care îi dă calitatea de concurent în populara competiţie difuzată de ProTV.
Luni a fost difuzată de fapt emisiunea cu preselecţia “Masterchef”. Serghei Savin s-a prezentat în faţa juriului format din cei trei chefi – Chef Patrizia, Chef Foa şi Chef Adrian Hădean – cu un preparat pe bază de peşte (doradă cu cardamon), sos de grepfruit şi ratatouille cu kalamata (preparat franţuzesc din legume cu măsline). El a reuşit să îi impresioneze pe doi dintre coponenţii juriului, primind doi de „da” şi un „nu”, dar s-a calificat pentru a merge mai departe în competiţie.
Serghei Savin are 28 de ani, este din Chişinău, Republica Moldova, a copilărit în Zalău, iar acum este manager de achiziţii la o companie din Cluj-Napoca. În adolescenţă a fost practicant de arte marţiale la echipa zălăuană de karate – CS Vidalis, condusă de antrenorul Cristian Bolduţ. Despre Serghei Savin, antrenorul Bolduţ ne-a spus că “a fost un tinerel, să zic aşa, care promitea… acum a trecut la mâncare”. Serghei a fost în lotul juniorilor, la kyokushin – karate de tip full-contact si knock-down. A participat la concursuri europene, a adunat numeroase medalii naţionale, şi a obţinut Cupa României împreună cu echipa de la Vidalis.
A crescut, a învăţat şi s-a format în Zalău
Părinţii lui Serghei Savin s-au stabilit în Zalău în anul 1996, iar Serghei a făcut şcoala generală la Simion Bărnuţiu şi a urmat cursurile liceului Alesandru Papiu Ilarian.
S-a stabilit în Cluj-Napoca în urmă cu câţiva ani, unde are acum o familie frumoasă şi un băieţel de un an şi zece luni. stop_coloana Ne-a spus că părinţii şi socrii săi sunt în Zalău, are foarte mulţi prieteni în oraş şi vine des aici cu mare plăcere.
Serghei ne-a spus că pasiuna sa pentru gătit a apărut… “din nevoie”. „Trebuia să gătesc, să-mi fac de mâncare, am învăţat şi mi-a plăcut (…) Sunt legat de Zalău, am oameni care m-au influenţat foarte mult, care mi-au format coloana vertebrală, ca să zic aşa. Zalăului îi sunt recunoscător pentru multe lucruri, dar momentan activitatea mea se desfăşoară în Cluj-Napoca. Nu elimin Zalăul din ecuaţiile mele, mi-aş dori să revin în oraşul mic şi liniştit şi să aduc o valoare în plus comunităţii prin activităţile mele.”
Serghei Savin, trecut acum de preselecţie, a primit şorţul de bucătar Masterchef şi are şansa de a câştiga marele premiul de 50.000 de euro şi titlul de “Masterchef România 2015”
Aventura sălăjeană Masterchef
Sălăjenii au mai avut un concurent la Masterchef, în anul 2013. Andreea Pojar a ajuns destul de departe în competiţia televizată, ratând însă marele premiu în valoare de 50.000 de euro şi titlul de “Masterchef România”.
Anul trecut, echipa show-ului de televiziune a filmat un episod în noiembrie 2014 la Castrul Roman Porolissum din Moigrad, unde concurenţii au gătit în aer liber preparate după reţete antice şi au asistat la demonstraţii de lupte dintre daci şi romani.