Un an greu, plin de conflicte si marcat de criza economica e pe cale sa se incheie. Certurile politice de la nivel central s-au incapatanat sa intre si in casele romanilor de rand, impartindu-ne in tabere adverse. Politicile guvernamentale, multe dintre ele facute dupa ureche, au adus, de asemenea, romani impotriva romanilor. Profesori versus stat, functionari versus profesori, angajati din mediul privat versus bugetari. Si lista contradictiilor poate continua… Pentru ca, din pacate, discursurile dezlanate si demagogice despre solidaritate si toleranta pe care ni le servesc onoratii politicieni raman la nivelul bunelor intentii si nu-si gasesc concretizarea in realitate.
Un sir de aproape doi ani de campanii ne-au alterat acut bunul simt (nu ala trecut pe afise pentru a atrage voturi) si au reusit aproape sa ne anemieze memoria. Am uitat poate prea devreme ca proiectele nationale nu pot fi doar apanajul unei minoritati, fie ea politica sau economica, si ca reusita demersurilor politicienilor trebuie sa fie insotita si de acceptul populatiei. Dar in loc sa aduca reconciliere si bunastare, politicienii s-au straduit sa dezbine. Si am tinut-o asa vreme de vreo doi ani. Certandu-ne intre noi pentru partide si candidati, acuzandu-ne de interese partinice si ponegrindu-i pe cei care nu ne impartaseau opiniile politice. De abia in preajma sarbatorilor simtim nevoia de a ne apropia mai mult de semeni, de a trata alteritatea cu mai mult respect si mai multa bunavointa. Mai bine mai tarziu decat niciodata…
Solidaritatea, in adevarata acceptiune a cuvantului, ar trebui sa fie cuvantul de ordine pentru un 2010 care nu prea are semne bune de belsug si nici nu promite sa aduca linistea in economia nationala puternic zdruncinata de criza financiara si de criza politica. Iar daca dorim sa avem sperante (macar) la un viitor mai bun nu trebuie sa mai amanam inca un an lectia reconcilierii nationale.
Semne bune anul are?
Articole
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar. Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Perioada de înscriere a debutat în 13 ianuarie și continuă până în 21 martie. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie online, accesând site-ul recrutaremapn.ro/signupform.php, sau la sediile birourilor informare-recrutare. Perioada de selecție debutează în 20 ianuarie și durează până în 11 aprilie. Examinarea medicală se va face în…
Mai mult...Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...