Cultura morcovilor se practica cel mai mult in camp descoperit. Se preteaza pentru exploatatii mici si mijlocii. Soiurile recomandate pentru cultivare sunt: Bangor H, Nantes, Nassau H pentru cultura timpurie si Chenenay, Karlena, Fontana H pentru cultura tarzie. Semanatul se face primavara, intre 1-25 martie, in functie de conditiile agrometeorologice si vara intre 15-30 iunie, la adancimea de 1,5 – 2,5 centimetri in benzi. Semanatura se lucreaza cu tavalugul pentru a pune samanta in contact cu solul. Lucrarile de ingrijire constau in combarerea crustei, afanarea solului, plivitul, raritul, combaterea buruienilor, fertilizarea cu azot etc. Se fac tratamente contra manei, putregaiului negru si mustei morcovului.
O lucrare foarte importanta pentru morcov , care se face de obicei in doua reprize este raritul. Primul rarit se executa cam la trei saptamani dupa rasarire, in urma lui plantele ramanand distantate la 6-7 centimetri. Al doilea rarit urmeaza dupa alte doua trei saptamani, dupa care plantele raman distantate la 12-14 centimetri pe rand. Morcovii rezultati din cel de al doilea rarit pot fi dati spre consum. Raritul se face dupa o ploaie, pe solul reavan, pentru a nu deranja plantele care raman in cultura.