Vor conta notele de la evaluarea nationala, portofoliul educational si, eventual, nota de la examenul organizat de liceu.
La finalizarea gimnaziului, elevii vor avea de sustinut o proba de competente in utilizarea calculatorului si doua probe scrise, prin care vor fi verificate cunostintele de la aproape toate disciplinele studiate la clasa – una dintre probe va testa cunostintele in domeniile umaniste, iar cea de-a doua in domeniile stiintei (matematica, chimie, fizica, biologie, geografie). Sunt cateva dintre modicarile propuse de viitoarea Lege a inva-tamantului, anuntate de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. O alta noutate, intens mediatizata in ultima perioada, este introducerea portofoliului educational al elevului, care, dupa cum a explicat ministrul, va intra in functiune chiar din aceasta toamna. El va cuprinde la fiecare disciplina nota elevului, o remarca scrisa a profesorului despre elevul respectiv si o serie de elemente de evaluare standardizata – cantitatea de informatii detinuta de elev, cum stie sa foloseasca aceste informatii, cum se exprima atunci cand foloseste aceste informatii. Evaluarea de la sfarsitul gimnaziului si portofoliul educational vor conta in proportie de 70 la suta in media de admitere. Pentru diferenta de 30 de procente, liceele vor avea libertatea de a organiza examen de admitere, care va fi conceput in functie de specificul fiecarui liceu in parte.
Ultima schimbare a admiterii in liceu dateaza doar de cateva luni si consta in inlocuirea tezelor cu subiect unic cu o singura evaluare nationala, la limba romana si la matematica (si la limba materna daca este cazul) in semestrul al II-lea din clasa a VIII-a. Prima – si foarte probabil si ultima – evaluare sub aceasta forma va avea loc anul acesta, la inceputul lunii mai.
Se schimba din nou admiterea in liceu
Articole
Zalău: Impozit mai mic pe casă și mașină dacă plătești online
Scutirile, bonificațiile şi gratuitǎțile acordate de municipalitate pentru persoane fizice şi persoane juridice se mențin și în 2025, la nivelul din anii anteriori. la fel ca în ultimii ani. Pentru persoanele fizice, în cazul achitării la casieriile serviciilor de impozite și taxe din cadrul primăriei, la CEC, prin P.O.S, prin ordin de plată sau internet banking, bonificația acordată este de 4 % dacă plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de…
Mai mult...PNL Sălaj: „Amendamentul propus pentru încurajarea celor care își plătesc impozitele la timp a fost respins de PSD-iști”
Amendamentul propus de PNL Zalău pentru încurajarea celor care își plătesc impozitele la timp a fost respins de PSD-iști În 23 decembrie, în ședința de consiliu local, consilierul PNL Zalău, Ciprian Vlaicu, a depus un amendament pentru majorarea bonificației celor care își plătesc integral impozitele până la data de 31 martie astfel: – creșterea de la 4% la 5% pentru persoane fizice – plata la ghișeu – creșterea de la 8% la 10% pentru persoane fizice –…
Mai mult...