Se practică inclusiv intimidarea protestatarilor impotriva Puterii cu plangeri la Protecţia Copilului

se-practic-inclusiv-intimidarea-protestatarilor-impotriva-puterii-cu-plangeri-la-protecia-copilului0_54319

 

Foarte probabil ca o încercare de intimidare a celor care protestează împotriva guvernului, la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor au fost trimise sesizări cu privire la prezenţa minorilor la proteste. Marea majoritate a sesizărilor sunt anonime şi fac referire la articolul 27 din Legea 272/2004, care spune că copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi în scopul de a obţine avantaje personale ori instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice. Pe de altă parte însă, Convenţia cu privire la drepturile copilului, adoptată de ONU în 1989 şi ratificată de România în 1990, spune foarte clar, la articolul 15: “Statele părţi recunosc drepturile copilului la libertatea de asociere şi la libertatea de întrunire paşnică”.
A încerca să sperii un părinte că ar putea fi reclamat pentru că şi-a dus copilul la proteste e clar o formă de presiune. E o intruziune nepermisă în relaţia părinte-copil, în modul în care un părinte consideră corect să îşi educe copilul. Si nu o face ţinându-l într-un glob de sticlă, ci îl lasă să vadă realitatea lumii în care creşte, realitate de care se va izbi singur la un moment dat. Protestele nu au însemnat, pentru copii, nici agresiune fizică sau verbală, nici nu au fost expuşi, în vreun fel, unui pericol. Suntem lupi moralişti doar când nu trebuie şi ne băgăm capul în nisip precum struţul atunci când ar trebui, într-adevăr, să luăm atitudine împotriva situaţiilor în care copiii sunt cu adevărat supuşi unor rele tratament.
Şi nu de puţine ori, în perioadele de campanie electorală copiii dau bine în pozele candidaţilor. Nu sunt ocoliţi nici în timpul băilor de mulţime, pentru că, nu-i aşa, cine pupă sau îmbrăţişează un copil pare un om mai bun, mai serios. Şi atunci nimeni nu sare ca ars pe motiv că cei mici sunt folosiţi pentru a aduce beneficii de imagine. Nimeni nu se înghesiue să depună reclamaţii.
Avem mai multe exemple, atât la nivel naţional cât şi local.
În 13 octombrie 2014, senatorul PSD Gheorghe Pop a postat pe contul său de Facebook o poză în care apare alături de două fetiţe cărora tocmai le-a împărţit calendare. “Campania pentru Victor Ponta continuă la Zalău”, este textul care însoţeşte poza făcută pe bulevardul din municipiu, în apropiere de CEC Bank. Chiar în urmă cu un an, pe 6 februarie 2016, Mirel Taloş, pe atunci deputat ALDE, a postat pe pagina sa de Facebook o poză în care apar mai mulţi copii. Culmea, tot la proteste. Era vorba atunci de protestul de susţinere pentru familia Bodnariu, cea căreia autorităţile norvegiene i-a luat copiii pentru o perioadă de timp, după ce părinţii au fost acuzaţi de violenţe împotriva minorilor. stop_coloana Şi Victor Ponta s-a afişat la urne în 2014, atunci când a candidat la preşedinţie, însoţit de copii şi soţie, fără să aibă vreo problemă că aceştia sunt filmaţi. Nimeni nu s-a autosesizat, nici nu s-au depus plângeri pe motiv că minorii ar fi fost folosiţi sau expuşi în scopul de a obţine avantaje personale sau instituţionale.
Potrivit informaţiilor furnizate de Violeta Milaş, directorul DGASPC Sălaj, la nivelul instituţiei pe care o conduce nu a fost înregistrată, până în prezent, nicio sesizare cu privire la părinţii care şi-au dus copiii la protestele din ultimele două săptămâni.

Nici Poliţia animalelor Sălaj nu a primit
plângeri pentru câinii duşi la proteste

În condiţiile în care, la nivel naţional, au existat şi plângeri la adresa stăpânilor care şi-au “maltratat “ animalele pentru că le-au dus la proteste, am vrut să verificăm dacă s-au înregistrat şi la noi astfel de reclamaţii. La Poliţia animalelor, care funcţionează în subordinea DSVSA Sălaj, nu s-a primit nicio plângere cu privire la animalele care au fost duse de stăpânii lor la protestele de pe platoul din parcul de marmură din Zalău.
Dr. Florin Ghiurco, cel care coordonează Poliţia animalelor, spune că, sub nicio formă, nu se poate considera că animalele ar fi fost, în vreun fel, rău tratate pentru că au fost duse la proteste. “Animalele nu fac politică. Animalele trebuie scoase la plimbare”, spune dr. Florin Ghiurco.