Tinerii interpreţi de muzică populară din judeţ şi din ţară işi pot verifica talentul in cadrul celei de-a doua ediţii a Concursului Naţional de Muzică Populară pentru Tinere Talente „Tradiţii” ce se va desfăşura in perioada 28-29 mai, la Şimleu Silvaniei. Concursul este organizat de Asociaţia Culturală „La Fantana Dorului”, Primăria şi Clubul Elevilor din Şimleu Silvaniei şi este cuprinsă in calendarul activităţilor educative al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Gavril Neaga, directorul Clubului Elevilor din Şimleu Silvaniei, ne-a declarat că se pot inscrie pentru concurs tineri talentaţi, iubitori de folclor din intreaga ţară precum şi din Republica Moldova şi Ucraina. Preselecţia candidaţilor va avea loc in data de 28 mai, de la ora 10:00, iar de la ora 19:00 va incepe concursul. Concurenţii vor trebui să prezinte un cantec doinit, fără acompaniament, un cantec de joc cu acompaniament şi să-şi descrie costumul popular. Repertoriul ales de fiecare concurent trebuie să fie inedit şi să reprezinte zona de provenienţă a candidatului, iar costumul popular să fie autentic. Nu sunt acceptate elementele de kitsch. Cei care vor convinge juriul vor primi premii in bani. Se va acorda marele premiu al concursului, premiul I, II şi III, menţiuni şi premii speciale.
Se caută tineri talentaţi, păstrători de „Tradiţii”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...