167 de locuri scot la concurs instituţiile de invăţămant superior şi postliceal care pregătesc viitorii pompieri.
La concursul de admitere – sesiunea 2011, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi scoase la concurs un număr de 167 de locuri, dedicate tinerilor care doresc să devină pompieri. Dintre acestea, 40 de locuri sunt la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de pompieri, potrivit purtătorului de cuvant al ISU Sălaj, Lucian Jacodi. Şcoala de Subofiţeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti are disponibile 104 locuri pentru subofiţeri pompieri şi 16 locuri pentru maiştri militari auto. Toate locurile sunt pentru bărbaţi.
Durata studiilor la Facultatea de Pompieri este de patru ani, iar la şcoala de Subofiţeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este de doi ani. Detalii privind admiterea 2011, tematica şi bibliografia de concurs, probele de admitere se pot vizualiza pe site-ul fiecărei instituţii de invăţămant. Cei interesaţi se pot adresa la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, din municipiul Zalău, Bulevardul Mihai Viteazul, nr. 57, telefon: 0260-611212 interior 112 sau 105. Detalii privind admiterea 2011, tematica şi bibliografia de concurs, probele de admitere se pot vizualiza şi pe site-ul I.S.U. Sălaj la adresa www.isusalaj.ro.
Se caută pompieri
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...