Daca vrei belsug pentru un an, cresti grau/ Daca vrei pentru 10 ani, cresti copaci./Daca vrei pentru 100 de ani, cresti OAMENI!
Proverb chinezesc
VIZIUNEA SCOLII
Caracterul insa al unei scoli bune e ca elevul sa invete in ea mai mult decat i se preda, mai mult decat stie insusi profesorul. (Mihai Eminescu)
MISIUNEA SCOLII
Scoala „Corneliu Coposu” este deschisa pentru toti cei care au nevoie de educatie, intrucat, in opinia noastra, educatia nu este un privilegiu pentru cativa, ci este un drept al tuturor.
ISTORICUL SCOLII
Scoala ia fiinta la 1 septembrie 1997, iar la data de 1 noiembrie 1998, primeste denumirea de Scoala cu clasele I – VII „CORNELIU COPOSU”. In anul 2000, cu ocazia Zilelor Scolii, se dezveleste placa memoriala, in prezenta doamnelor Rodica si Flavia Coposu, surorile SENIORULUI, Corneliu Coposu. In mai 2004 se inaugureaza sala de sport. Scoala incepe sa capete personalitate, primul pas in acest sens fiind facut de introducerea uniformei scolare, specifice unitatii si a Imnului scolii. Fundatia „CORNELIU COPOSU”, prin amabilitatea doamnelor Rodica si Flavia Coposu, acorda, la fiecare sfarsit de an scolar, premii sefilor de promotie.
In anul 2007, scoala a sarbatorit 10 ani de existenta – 10 ANI DE NOTA 10! In tot acest timp, baza materiala a scolii s-a imbunatatit considerabil si acest progres, dublat de un efort sustinut al unui personal calificat bine pregatit, a reusit sa contureze profilul unei institutii complete si complexe, in care fenomenul educatie reuneste elevi, profesori si parinti.
ECHPA MANAGERIALA
Director – prof. Mona Panican
Director adjunct – prof. Gabriel Dorolti
Consilier educativ – logoped Adela Galgau
RESURSE UMANE
16 invatatori , toti cu gradul didactic I, 14 profesori cu gradul didactic I, 6 profesori cu gradul didactic II, 7 profesori cu definitivat, 3 profesori debutanti, 1 logoped, 1 psiholog
RESURSE MATERIALE
24 de sali de clasa, din care 8 sunt special amenajate pentru elevii claselor I si a II-a; 1 laborator de informatica dotat cu 18 calculatoare;
1 laborator AEL, cu 11 calculatoare; 1 laborator de chimie – fizica;
1 laborator de biologie; 1 cabinet de engleza; 1 cabinet de logopedie; 1 cabinet de consiliere psihologica; 1 biblioteca si sala de lectura cu peste 1500 de volume; 1 sala multimedia dotata corespunzator; 1 sala de sport.
OFERTA EDUCATIONALA PENTRU ANUL SCOLAR 2009 – 2010
Noi oferim in primul rand o scoala de nivel european, o cladire spatioasa,curata, sali de clasa moderne, cu mobilier nou, confort termic ridicat , cabinete de specialitate si nu in ultimul rand o dotare foarte buna cu material didactic. Toti invatatorii sunt titularii scolii si au gradul didactic I, sunt oameni dinamici, experimentati , cu deschidere spre nou si modern .
Scoala ofera, pe langa cursurile prevazute de programa scolara obligatorie, o bogata gama de activitati extrascolare si cursuri optionale: limbi straine matematica distractiva, cultura si civilizatie, design vestimentar, dans modern, dans popular , dans de societate, gastronomie, tenis de camp, handbal, fotbal. etc.
Pentru elevii claselor I, la cererea parintilor, se organizeaza program prelungit. Elevii caselor intai pot opta pentru studierea unei limbi straine (engleza , franceza, italiana), pentru practicarea unui sport (tenis de camp, fotbal, handbal) sau informatica.
In scoala functioneaza Asociatia Clubul Prieteniei, in cadrul careia se desfasoara programul Scoala de dupa scoala, program initiat incepand cu semestrul al II-lea al anului scolar 2008-2009. Aici, sub indrumarea dascalilor, se organizeaza activitati la care pot participa elevi, atat din scoala, cat si din afara ei (gradinite si scoli din oras). Programul se desfasoara dupa orele de curs si in functie de optiunile elevilor. Organizati pe ateliere, elevii isi pot exersa talentele in diferite domenii:
– design interior – prof. Esztera Balint
– teatru – inv. Florica Horincar
– maini indemanatice – inv. Dana Crainic si Anica Pop
– dansuri populare – inv. Felicia Flonta si Aurica Bogdan
– dansuri de societate – inv. Aurica Malaiu, Viorica Ciobanca si Mirela Cimpoies
– limba italiana – inv. Aurica Malaiu
– gastronomie – prof. Alina Pop
– activitati distractive – psiholog Mihaiela Fazacas si logoped Adela Galgau
– excursii tematice
Implicarea nemijlocita a parintilor in viata scolii constituie una din prioritatile noastre. Astfel, in cadrul proiectului Impreuna parinti si copii, copiii si parintii lor au participat la activitati comune: Vreau sa traiesc in lumea celor mari, Eu si mama mea, Televizorul si calculatorul – prieteni sau dusmani?, Scoala, Familia si Biserica-parteneri in educatie.
REZULTATE OBTINUTE LA OLIMPIADE SI CONCURSURI SCOLARE
Olimpiade (faza judeteana)
Matematica – 4 mentiuni (Cimpoies George – cls. a VI-a A, Orgas Andrei – cls. a VII-a C, Groza Sefora cls. a V-a D, Lazar Alex – cls. a VIII-a A)
Limba romana – 2 mentiuni (Chende Oana – cls. a VIII-a A, Bolos Natalia – cls. a V-a A)
Istorie – un premiu II (Chende Oana – cls. a VIII-a A)
Educatie tehnologica
– un premiu I si calificarea la faza nationala (Valcelean Emanuela – cls. a VII-a C)
– doua premii II (Rodina Adrian – cls. a VIII-a C, Criste Madalina – cls. a VI-a D)
– un premiu III (Chende Andreea – cls. a VI-a C)
Educatie fizica
– un premiu I si calificarea la faza nationala a echipei de fotbal a scolii
– premiul II – echipei de fotbal a scolii (clasele a III-a si a IV-a)
– premiul III – echipei de handbal fete
Concursuri
Concursul National de matematica Lumina Math – un premiu III (Deak Vladut – cls. a VI-a B)
Concursul National 4 de 10 – premiul II (echipajul a fost format din elevii: Ros Diana – cls. a V-a A, Deak Vladut – cl.a VI-a B, Petrus Iulia-cl. a VII-a B, Chende Oana-cls. a VIII-a A)
Concursul Micul fizician
– un premiu III (Deak Vladut – cls.a VI-a B )
– o mentiune (Matei Vladut – cls. a VI-a A)
Concursul Cu viata mea apar viata (patrula de protectie civila) – premiul II
Concursul National de Evaluare in Matematica – un premiu III (Pestean Diana – cls.a IV-a C)
Concursul National Smart – 18 premii I, 7 premii II, 7 premii III
Concursul National Euro Junior – un premiu II (Brisc Razvan – cls. I-A)
– 4 mentiuni (Dirjan David – cls. I-A, Bora Adriana si Sician
Ramona – cls. I-B, Sandor Darius – cls. a IV-a D)
Concursul national de lupte libere – un premiu II (Maxim Sergiu – cls. a VII-a C)
Proiectul Copiii iubesc natura – premiul II (clasele a III-a B si a III-a D)
Concursul revistelor scolare – premiul I si calificarea la etapa nationala