Polemica guvernului PSD – ALDE condus de Viorica Dancila cu cei mai inalti reprezentanti ai conducerii Uniunii Europene nu are cum sa nu se termine prost pentru Romania. Iar liderii europeni au dat avertisemente categorice si fara precedent Bucurestiului ca slabirea sistemului de justitie din tara noastra se va lasa cu urmari serioase. Suntem intr-un impas fara precedent si Romania risca enorm, lasand la o parte ca ne-am ales cu o imagine facuta praf si credibilitate zero in Europa.

rn

Deputatul salajean Lucian Bode, liderul liberalilor salajeni, face o analiza sumbra a situatiei nefericite, aratand ca principala cauza care aduce Romania la margine prapastiei este ambitia lui Liviu Dragnea de a scapa de rigorile justitiei pentru faptele penale comise.
"Semnalul dat în Parlamentul European de catre oficiali europeni importanti în cadrul dezbaterii de luni organizata de catre Comisia pentru libertati civile (LIBE) este unul extrem de serios legat de modul ’n care Guvernul PSD-ALDE se raporteaza la valorile si principiile consacrate la nivelul Uniunii Europene.
Derapajele acestei guvernari în domeniul justitiei sunt atât de grave încât ele nu mai sunt tolerate de partenerii europeni. Aceste derapaje au culminat cu reprimarea violenta a mitingului din 10 august si încercarea de musamalizare a acestor abuzuri de catre sefii institutiilor responsabile cu siguranta si ordinea publica.
Oficialii europeni condamna modificarile operate la legile justitiei si la Coduri care afecteaza capacitatea de combatere a coruptiei, ceea ce ar însemna un regres grav fata de evaluarea Comisiei, din ianuarie 2017. De aceea, PNL a somat Guvernul sa opreasca intrarea ’n vigoare a acestor legi pâna la pronuntarea Comisiei de la Venetia, organism cu expertiza în domeniu.
Din pacate, disperarea liderului suprem Liviu Dragnea este atât de mare, încât coalitia forteaza intrarea în vigoare a legilor justitiei pentru a-l albi de dosare si a-i scapa pielea. Aceste legi sunt facute cu dedicatie pentru salvarea lui Liviu Dragnea si, din aceasta cauza, o tara întreaga are de suferit.
Riscurile pentru România sunt imense, iar acest comportament ne plaseaza la periferia Europei, atitudinea promovata de catre coalitia de guvernare fiind una profund antieuropeana si de sfidare a institutiilor europene.
Dezbaterea din Parlamentul European genereaza pentru România, în afara problemelor de imagine negativa, consecinte nefaste. Riscam sa fim sanctionati prin taierea fondurilor alocate pe programele europene daca lupta împotriva coruptiei înregistreaza regrese.
Acest Guvern nu este capabil sa aiba un grad de absorbtie ridicat al banilor europeni, de exemplu în cazul POIM 2014 – 2020 au fost atrasi doar 35% din cele 6 miliarde de euro puse la dispozitia României pentru dezvoltarea infrastructurii.
Peste acest esec se adauga si penalizarea venita din partea institutiilor europene, care pot lua decizia sa limiteze alocarile catre România.
Negocierile care se poarta pentru viitorul exercitiu financiar european 2020 – 2027 vor si ele grevate de aceste actiuni iresponsabile ale Guvernului PSD – ALDE, care are drept prioritate zero modificarea legilor justitiei în favoarea liderului suprem.
Aceasta nu este o guvernare responsabila, ci una care tradeaza interesele nationale pentru satisfacerea interesului unui singur om – Liviu Dragnea", este declaratia deputatului salajean in contextul criticilor aduse de Uniunea Europeana, la care liderii PSD au raspuns prin sfidare.

rn

Daca Romania iese din UE, intra in FALIMENT

rn

Unul dintre cei mai buni cunoscatori ai relatiilor care guverneaza in Uniunea Europeana, fostul ministru al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, subliniaza amploarea dezastrului care ne paste daca guvernarea PSD – ALDE isi duce la indeplinire planul anti-european.
"Daca iese din Uniunea Europeana, România intra în faliment. Minciuna ca Uniunea Europeana ar pune în discutie problema statului de drept din România ca raspuns la decizia Bucurestiului privind organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei este una dintre cele mai ticaloase încercari de manipulare, de la discursul lui Nicolae Ceausescu din 21 decembrie 1989. Câtiva politicieni de la Bucuresti, complexati de refuzul sistematic al partenerilor României de a le accepta deciziile politice împotriva oricaror reguli de functionare ale unui stat democratic, se simt diferiti de valorile europene si euro-atlantice. Asa este. Ei sunt altfel decât natiunea în numele caruia au tupeul sa creada ca vorbesc. Acest grup minuscul de cetateni uraste regulile occidentale. Ei au regulile lor, pentru bunastarea lor. Pentru uriasa majoritate a societatii românesti, în România sau în Europa, a fi cetatean român european este un drept, expresie a normalitatii vietii de zi cu zi. Militantismul separatist si tâfnos fata de UE este de un ridicol absolut. Într-o singura zi, Coalitia aflata la guvernare se înfoaie împotriva UE, în timp ce se milogeste la institutiile europene pentru a acoperi nu mai putin de 75% din despagubirile datorate celor afectati de pesta porcina sau îl implora pe Michel Barnier ca, în negocierea cu Marea Britanie, sa fie aparate, chiar de catre UE, drepturile cetatenilor români. Astazi, peste 4 milioane de români din spatiul european primesc de la Coalitia de guvernare, mesajul ca îsi vor pierde locurile de munca din strainatate, ca studentii români vor fi exclusi din universitatile europene daca nu platesc taxele uriase – pretinse cetatenilor extra-comunitari. De asemenea, oamenii de afaceri români ar urma sa fie eliminati (70 % din schimburile economice ale României se desfasoara cu statele UE) din cea mai importanta piata unica a lumii, stopându-se totodata si cea mai semnificativa investitie straina în România asigurata de capitalul din tarile UE. Daca va fi lasata, aceasta Coalitie va face ceea ce spune. DEOCAMDAT} membrii ei cred ca pot sa aiba si banii UE, sa fie si în afara statului de drept si sa guverneze fara de lege," a scris fostul ministru de externe Cristian Diaconescu pe Facebook.