Liberalii au boicotat votarea membrilor din ATOP, iar singurul liberal de pe lista propusa si-a dat demisia
Noua componenta a Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica a ramas vineri in coada de peste, dupa ce proiectul de hotarare care prevedea acest lucru a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean.
Componenta ATOP care ar fi trebuit supusa la vot a fost contestata de liberali, pe motiv ca cei mai multi membri sunt de la PSD sI de la UDMR, iar societatea civila este reprezentata de fosti politicieni. Plus ca PNL sustine ca ar fi trebuit sa aiba doua locuri in ATOP si a primit doar unul singur. In sedinta de vineri, consilierul judetean Marcel Zaharia, singurul PNL-ist din ATOP, si-a dat demisia, pe motiv ca nu se respecta prevederile legale privind configuratia politica a acestei structuri. In aceste conditii, proiectul de hotarare privind componenta ATOP a fost retras de pe ordinea de zi. Din componenta ATOP care ar fi trebuit sa fie supusa votului vineri fac parte consilierii judeteni Dari Toma, Chis Filonas, Gheorghe Pop, Tiberiu Csoka, Alin Demle si Marcel Zaharia, acesta anuntandu-si insa demisia. Pe lista membrilor ATOP apar si subprefectul Robert Vasvari, seful IPJ Salaj, Ovidiu Dosa, seful Inspectoratului de Jandarmi Salaj, Vasile Cigarean , seful ISU Porolissum, Adrian Chichisan, si reprezentanti ai comunitatii: Lorena Filip (fost consilier judetean PSD), Adrian Budusan (cunoscut drept un apropiat al PSD) si Pop Emeric (fostul primar UDMR din Crasna si actual administrator public al judetului). Lor li se adauga si Ioan Groza, reprezentant al Corpului National al Politistilor. Presedinte al ATOP va fi Csoka Tiberiu. stop_coloana
Membri ATOP isi dau cu parerea o data
pe luna si primesc in schimb cate 1.200 lei
Pentru cei care va intrebati ce este si cu ce se ocupa ATOP, va reamintim ca este “un organism cu rol consultativ” care functioneaza sub umbrela Consiliului Judetean. Membrii ATOP nu pot da legi, nu pot da hotarari si nu fac parte din procesul executiv al judetului. ATOP are un caracter strict informativ, avand doar rolul de a face propuneri pe diferite teme. Membrii ATOP incaseaza cate 1.200 de lei pe luna (20 la suta din salariul presedintelui CJ, Tiberiu Marc) pentru simplu fapt ca participa la sedinte si isi dau cu parerea depre cum ar trebui asigurata ordinea publica in Salaj.