Deputaţii din Opoziţie sunt acuzaţi că au lăsat Puterea să adopte după bunul plac ordonanţa 50, care elimină comisioanele nesimţite ale băncilor.
Cu toate că unii dintre deputaţii membri in Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci au credite in valoare şi de sute de mii de euro, o treime dintre ei au lipsit de la votul pe Ordonanţa 50 din 2010, iar ceilalţi au dat un vot „de bine” băncilor, deoarece acestea trebuie să aibă profit, susţine Evenimentul Zilei. Chiar dacă majoritatea deputaţilor „au semnat condica” de prezenţă la şedinţa Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci, cand s-a finalizat votul pentru Ordonanţa creditelor, in sală nu se aflau decat 23 dintre cei 39 de demnitari. Astfel, dacă toţi deputaţii PNL şi PSD-PC ar fi fost in sală, aşa cum ar fi trebuit, şi ar fi votat aşa cum s-au lăudat că o vor face, OUG 50/2010 ar fi putut fi adoptată intr-o formă care să fi avantajat şi creditele in derulare. Prin absenţa lor, ei au dat mană liberă PDL şi UDMR să voteze ordonanţa cu amendamentul 95, cel care exclude contractele in derulare.
Legea nu se aplică contractelor in derulare
Deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe, Bănci au aprobat modificarea articolului 95 din ordonanţa 50, care elimină comisioanele abuzive ale băncilor, astfel incat prevederile ordonanţei să nu se aplice contractelor aflate in derulare la data intrării in vigoare a actului normativ. Amendamentul adoptat de deputaţi mai stipulează şi că actele adiţionale incheiate şi semnate in toamnă de clienţii băncilor pentru alinierea contractelor la prevederile OUG 50/2010 răman in continuare valabile. Cat despre documentele nesemnate, considerate adoptate tacit, ele işi vor produce efectele in conformitate cu termenii in care au fost formulate. Cei care nu vor ca actele adiţionale să intre astfel in vigoare au la dispoziţie 60 de zile de cand legea devine efectivă pentru a notifica banca.
Nosa aruncă vina in curtea Puterii

Deputatul PSD, Iuliu Nosa, membru in comisia de Buget-Finanţe, are un credit in valoare de 35.000 de euro contractat de la Raiffeisen Bank şi dă vina in această situaţie pe partidele din arcul guvernamental care şi-au impus majoritatea in comisie. „Actuala coaliţie nu a mai susţinut articolul 95 prin care ordonanţa 50 se aplică tuturor creditelor, astfel a fost eliminat prin vot”, ne-a declarat parlamentarul. Inaintea votului final din această comisie, pe această ordonanţă, actuala majoritate parlamentară a schimbat numărul membrilor comisiei, prin modificarea Regulamentului de funcţionare al Camerei Deputaţilor, in sensul majorării lui, pentru a-şi construi o majoritate confortabilă care să le asigure adoptarea OUG 50/2010 in forma in care dezavantajează o mare parte din clienţii băncilor.