Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, alimentele cresc prin greutate, dar nu la gramaj, ci la pret. Alimentele de baza au tendinta de a se scumpi in perioada sarbatorilor, unul dintre motive fiind cererea mai mare de pe piata. Faptul ca se scumpesc alimentele o reflecta si datele statistice, care arata usoare cresteri de pret la o serie de alimente. Media statistica nu este semnificativa, insa pe piata pretul se reflecta altfel.
Potrivit datelor statistice, scumpirile la alimente au inceput inca de luna trecuta. Cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat la oua cu 8,07 la suta; fructe proaspete cu 2,50 la suta; fasole boabe si alte leguminoase cu 2,41 la suta; cartofi cu 2,40 la suta si ulei comestibil cu 1,50 la suta. Scaderi de preturi s-au inregistrat la citrice si alte fructe meridionale cu 6,49 la suta; legume si conserve de legume cu 3,20 la suta.