Daca vrei sa-ti mentii sanatatea intr-o forma buna nu neglija alimentele pe baza de cereale, legume sau fructe.
Sfecla rosie
Sucul de sfecla rosie este recomandat oamenilor slabiti, anemici sau care nu au pofta de mancare. Sfecla contine numeroase vitamine, saruri de potasiu care au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. Este important de retinut ca spre deosebire de majoritatea vitaminelor, acestea nu sunt distruse sau inactivate prin tratament termic, deci proprietatile sfeclei raman prezente indiferent daca este servita cruda sau preparata. Sucul de sfecla rosie este si el sanatos, avand un efect de detoxifiere a ficatului.
Ciupercile
Contin potasiu si ajuta la reglarea tensiunii arteriale, contin zinc si de aceea ciupercile reprezinta un remediu foarte bun pentru depresie, stres si lupta impotriva starilor de anxietate. Consumarea a trei ciuperci pe zi asigura organismului cantitatea optima de vitamina B12. Bogate in fibre si vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B6 si acid folic, ciupercile combat oboseala, iar medicii indica consumul acestora mai ales in cazul asteniilor si in starile de epuizare fizica. Ciupercile reprezinta si un puternic afrodisiac, anumite proteine continute de acestea stimuleaza centrii nervosi ai sexualitatii. Ciupercile pot fi folosite si in curele de slabire caci nu contin amidon, pot fi un inlocuitor al carnii. Puteti consuma ciuperci de trei ori pe saptamana fara ca organismul sa resimta lipsa carnii si a energiei furnizate de consumul acesteia.
Vinete
Putini stiu ca vanata, considerata o leguma este de fapt un fruct. O cana de vinete nu contine decat 25 de calorii, mai mult de doua grame de fibre (rolul fibrelor este de a preveni constipatia si aparitia hemoroizilor) si multe vitamine din complexul B atat de necesare pentru obtinerea energiei si cresterea imunitatii organismului. Vinetele au un continut mare de apa (aproximativ 95 la suta) dar si potasiu ce ajuta la stimularea inimii, magneziu, ce lupta impotriva stresului si calciu pentru intarirea oaselor. Gustul fructului crud nu este placut, dar dupa ce este gatit devine frgeda si obte o aroma complexa, deosebita. Incercati sa gatiti vinetele chiar in ziua in care le cumparati sau incercati sa le depozitati intr-un loc racoros, darevitati frigiderul deoarece vinetele pot sa devina moi si amare la gust.