Ministerul Sanatatii ne-a sigurat, in cazul in care tara noastra va fi lovita in primavara de o pandemie de gripa, cu un stoc de 400.000 de doze de vaccin antigripal care contine o concentratie de 30 de ori mai mare de endotoxine decat poate suporta orga-nismul uman fara sa aiba probleme. Ministrul demisionar al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a oprit de la administrare vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino, anuntand ca vaccinul este contaminat cu endotoxine, o bacterie periculoasa care poate provoca de la febra peste 39 grade pana la soc septic sau anafilactic si chiar deces. În opinia lui Nicolaescu, întreaga productie de vaccin autohton, pornita la sfârsitul lunii august 2013, ar fi fost sabotata din interior, motiv pentru care demnitarul a sesizat chiar si Serviciul Român de Informatii (SRI), pentru a analiza în amanunt situatia. De cealalta parte, directorul Institutului Cantacuzino a declarat ca au existat presiuni din partea ministerului Sanatatii pentru a iesi pe piata cu vaccinul antigripal, chiar daca se stia ca, in urma analizelor, a reiesit ca vaccinul este neconform. Între timp s-au facut si teste pe 62 de voluntari pentru a verifica reactiile adverse si s-a constatat ca acestea sunt aceleasi ca si la vaccinul antigripal din import care a fost administrat populatiei in acest sezon. Cele 400 de mii de doze de vaccin antigripal au fost puse in stocul de rezerva al statului si vor fi distruse la vara. Deci, la primavara avem vaccin, pentru amtorii de senzatii tari. Pana se decid cei de la conducerea ministerului si a Institutului cine pe cine minte, ne permitem sa nu mai avem incredere nici in Ministerul Sanatatii, care ar trebui sa se numeasca oricum, dar nu „al sanatatii”, nici in Institutul Cantacuzino, al carui nume, pana nu demult, era garantul ca vaccinul pe care il facem este „bun”. Nici vaccinul din import nu s-a compartat prea bine. Cu gripa sau fara, cu vaccin sau fara, suntem la mila Domnului.
Sanatate, daca da Domnul
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...