Pe fondul crizei, care a lovit in afacerile marilor agenti economici din judet, activitatea Companiei de Apa Sucursala Zalau are de suferit. Dupa cum ne-a declarat Marcel Zaharia, directorul institutiei amintite, productia de apa de la nivelul judetului a scazut semnificativ in ultima perioada. Astfel, daca in luna ianuarie, sucursala Zalau a produs 471.910 de metri cubi de apa, in februarie, cantitatea produsa a fost cu aproape 25% mai mica, cunoscand o foarte usoara crestere in martie, cand s-au produs 358.076 de metri cubi.
„Atat Michelin, cat si Tenaris au intrerupt, anul acesta, pentru cateva zile, activitatea fabricilor pe care le detin in Zalau. Lor li se adauga alti mari agenti economici care, din cauza crizei, au fost nevoiti sa-si diminueze productia”, explica Zaharia.
Potrivit directorului de sucursala, consumul celor mai mari 15 clienti pe care Compania de Apa ii are in judet a scazut de la 108.000 de metri cubi, in ianuarie, la 89.000 de metri cubi in februarie, ajungand la doar 83.000 de metri cubi in martie. In cazul persoanelor fizice, o reducere importanta a consumului (cu circa 84.000 de metri cubi mai putin) se remarca in februarie, comparativ cu prima luna din an. Si luna trecuta, cantitatea de apa produsa pentru populatie a fost mai mica decat in ianuarie 2009, insa s-a inregistrat un salt de aproape 10.000 de metri cubi fata de februarie.
Salajul consuma mai putina apa
Articole
Cât impozit ne ia statul pentru dividende
Anul 2025 a adus modificări în ceea ce privește impozitarea veniturilor din dividende, distribuite după data de 1 ianuarie. Astfel, se modifică cota de impozit pe veniturile din dividende de la 8% la 10% pentru: dividendele plătite de o persoană juridică română către o persoană juridică română; dividendele plătite de o persoană juridică persoanelor fizice, inclusiv câștigul obținut de acestea ca urmare a deținerii de titluri de participare definite de legislaţia în materie la organisme de plasament…
Mai mult...Coduri CAEN noi pentru toate firmele. Termene, costuri, sancțiuni
Începând cu 1 ianuarie 2025, a intrat în vigoare CAEN Rev.3, o versiune actualizată a Clasificării Activităților din Economia Națională. Această schimbare presupune ca societățile, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II) și întreprinderile familiale (IF) să-și actualizeze obiectul de activitate în conformitate cu noua clasificare. La nivelul Oficiului Național al Registrului Comerțului a fost stabilită procedura necesară pentru implementarea acestei actualizări, asigurându-se conformitatea cu noile reglementări. Această nouă versiune a Nomenclatorului CAEN este în conformitate cu Nomenclatorul…
Mai mult...