Salajul are multe rable pe sosele, dar este, totusi, sub media nationala

salajul-are-multe-rable-pe-sosele-dar-este-totusi-sub-media-nationala05_54384

 

In Salaj, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.877 de vehicule si a constatat ca 3,96 la suta (114) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defectiunilor majore la sistemul de frânare si la directie. Una dintre masurile luate ’n astfel de situatii a fost retinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Român. 

Din totalul autovehiculelor oprite, 34,93 la suta au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 22,56 la suta au fost respinse pentru ca au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere: proasta functionare a instalatiei electrice de iluminare si semnalizare, defectiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de directie sau în articulatiile puntilor fata si spate.
În urma analizei emisiilor poluante, la 12,26 la suta dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depasirea nivelului maxim admis.
În urma controalelor mixte desfasurate în Salaj de Registrul Auto Român si Politia Rutiera, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 404 sanctiuni, au fost retinute 38 permise de conducere si 314 de certificate de înmatriculare.
Pe parcursul anului trecut, RAR a verificat la nivel de tara nu mai putin de 76.678 de vehicule în toata tara. Dintre acestea, la jumatate s-a depistat cel putin o neconformitate tehnica.
Din punct de vedere al sigurantei rutiere, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42 la suta.
Aproape cinci la suta din vehiculele verificate tehnic în trafic prezentau pericol iminent de accidente, avand defectiuni grave la sistemele de frânare si directie, la punti si fuzete.
Directorul general al Registrului Auto Român, George Adrian Dinca, precizeaza insa ca rezultatele controalelor desfasurate în trafic nu reflecta cu acuratete starea generala a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.